Rețetă de la Tamara Șchiopu // Ceai cu gheață și fructe – Iced Tea


Ceaiul cu gheață este cea mai populară băutură răcoritoare la americani. Ei consumă ceai cu gheață zilnic, fie pregătit acasă, fie în localuri publice. Este într-adevăr răcoritor și, cât mai avem parte de zile fierbinți, vă îndemn să încercați această rețetă simplă. Este important să pregătiți băutura cuceva timp înainte de a fi servită.
Ingrediente
Metoda de preparare
Se fierbe un ceainic de apă și se toarnă într-o cratiță.
Se puncele 3-4 pachețele de ceai, pentru 5 minute, dar nu mai mult, căci infuzia va fi amară.
Se adaugă două căni de apă rece și se lasă să se răcească complet, apoi se toarnă într-un ulcior de sticlă.
Ulciorul se pune la frigider pentru 2-3 ore.
Pentru a fi servit, se umple un pahar cu fructe și cuburi de gheață (50/50%), se adaugă miere subțire și se stropește cu un pic de suc de lămâie.
Peste fructe se toarnă ceaiul rece din ulcior.
Se adaugă frunze de mentă și zahăr, după dorință, și se bea cu un pai.













































































