REȚETĂ // Cum să-ţi prepari humus acasă în timp record. Un aperitiv delicios
Am descoperit humusul în urmă cu câţiva ani la un restaurant cu specific turcesc, iar de atunci este pe lista gustărilor mele preferate.
De curând, am mâncat humus preparat în casă la una dintre prietenele mele şi mi s-a părut mai gustos chiar şi decât la restaurant!
Dacă va place humusul, nu ezitaţi să încercaţi să-l preparaţi singure acasă. Pe lângă faptul că nu durează mai mult de zece minute, este o reţeta uşoară, iar rezultatul va fi pe măsura aşteptărilor!
Ingrediente:
– 200 de grame de năut la conservă sau fiert acasă
– 2 linguriţe de zeamă de lămâie
– 2 căţei de usturoi, pisați
– 1 linguriţă de chimen
– 4 linguri de apă
– 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
– 1 linguriţă de paprika
Preparare:
Scurgeţi boabele de năut şi clătiţi-le cu apă rece. Opriţi câteva boabe de năut pentru decor. Puneţi năutul, zeama de lămâie, usturoiul, chimenul şi apa într-un blender şi mixați până obţineţi o pastă cremoasă. Adăugaţi sare după gust şi zeamă de lămâie. Aranjaţi pe o farfurie şi nivelaţi cu ajutorul unei linguri.
Stropiţi cu puţin ulei de măsline şi presăraţi deasupra paprika şi câteva boabe întregi de năut!
Sursa: andreearaicu.ro
LIVE // Președinta Maia Sandu, declarații după ședința Consiliului Suprem de Securitate, convocat pentru a discuta despre criza energetică
RAPORT // Curtea de Conturi a depistat nereguli în activitatea ODA: Peste jumătate de milion de lei, finanțare nerambursabilă, acordată unor beneficiari neeligibili și 70 de milioane de lei nevalorificate în cadrul Programului FACEM
Benzina și motorina se scumpesc și mâine: ANRE arată spre cotațiile Platts, care s-au majorat cu circa 20 - 21 de dolari per tonă în ultima zi