REȚETĂ // Biscotti cu fistic şi merişoare
Un desert delicios, ideal pentru micul dejun, la cafea sau pentru o zi încărcată la serviciu, aceşti biscuiţi sunt plini de energie şi de arome care te împing să-i ronţăi pe toţi.
Ingrediente:
135 g zahăr
230 g făină
2 ouă mari
60 g fistic (fără sare) tăiat în bucăţi
75 g merişoare uscate
o linguriţă de extract de vanilie
o linguriţă de praf de copt
un sfert de linguriţă de sare
Mod de preparare:
Dificultate: ușoară · Timp preparare: 45 de minute · Nr. porţii: 6
Se amestecă ouăle cu zahărul timp de cinci minute, până când rezultă o cremă pufoasă şi deschisă la culoare, peste care se adaugă extractul de vanilie. Într-un alt castron se amestecă făina, praful de copt şi sarea, care trebuie turnate treptat în cremă.
Se adaugă fisticul şi merişoarele şi se amestecă aluatul cu o spatulă până când se omogenizează.
Se transferă apoi aluatul pe masa acoperită cu făină şi i se dă o formă de baton, cu o lungime de aproximativ 30 de centimetri şi lat de nouă centimetri.
Se pune într-o tavă cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (la foc mediu). Se coace timp de 25 de minute, apoi se scoate la răcit pentru câteva minute.
Se taie batonul în feliuţe de două centimetri grosime, apoi trebuie întinse din nou în tavă şi se lasă la copt încă 10 minute pe o parte, apoi tot atât pe cealaltă parte, pentru ca biscuiţii să se usuce şi să fie optimi pentru consum timp de 2-3 săptămâni.
Sursa: eva.ro
Treizeci de sportivi din R. Moldova vor participa la Jocurile Mondiale Universitare de Vară, care vor avea loc în Germania
VIDEO // Șoferi din R. Moldova, mințiți și implicați fără știrea lor în transportarea ilegală a refugiaților din Siria, Afganistan, Irak, Bangladesh sau India în state din UE: Trei dintre organizatorii schemei, reținuți în R. Moldova
VIDEO // Un copil de 7 ani, cu pluta la mijlocul unui iaz de la Ungheni, în pericol de înec: Operațiunea de salvare a fost filmată