REŢETĂ // Tocăniţă de viţel ca la mama acasă
Ingrediente:
800 gr carne de viţel
• 2 cepe mari
• 1 ardei verde
• 1 ardei capia roşu
• 1 roşie mare
• 3 linguri pastă de gogoşari cu roşii
• 3-4 linguri ulei
• sare şi piper după gust
• pătrunjel verde
Mod de preparare:
Ceapa o curăţim, o spălăm, o tocăm mărunt şi o punem la călit într-un vas în care am încălzit puţin uleiul. Adăugăm imediat şi ardeiul tocat mărunt. Lăsăm să se caleaşcă puţin şi adăugăm roşia decojita şi tăiată cubuleţe mici ( pentru a putea decoji roşia mai uşor o punem un minut în apă fierbinte).
Cât timp se căleşte un pic şi roşia, tăiem carnea cubuleţe şi o punem peste legume. Amestecăm şi lăsăm pe foc cam cinci minute, apoi adăugăm pasta de ardei, turnam două căni de apă şi lăsăm să fiarbă la foc mic cu un capac deasupra. Din când în când mai amestecăm şi între timp potrivim de sare şi piper. Lăsând să fiarbă la foc mic, obţinem un sos mai gros şi delicios cu un gust bun de carne de vită.
Când carnea e fiartă în totalitate (verificăm întotdeauna cu o furculiţă) , oprim focul şi adăugăm pătrunjel verde tocat. În timp ce fierbe încet tocăniţa putem fierbe şi cartofii pentru piureul de cartofi. Nu vă mai zic ce trebuie să faceţi pentru un piure gustos pentru că sunt sigură că toată lumea ştie să facă.
Servim tocăniţa caldă cu piure de cartofi şi cu cele mai bune murături de pe pământ, adică acelea de la mama.
Poftă mare să aveţi!
VIDEO // Șoferi din R. Moldova, mințiți și implicați fără știrea lor în transportarea ilegală a refugiaților din Siria, Afganistan, Irak, Bangladesh sau India în state din UE: Trei dintre organizatorii schemei, reținuți în R. Moldova
Topirea gheții din Antarctica ar putea provoca erupția a peste 100 de vulcani ascunși sub calota glaciară
EXEMPLU // Acces gratuit pentru public la Muzeul Național de Artă al României, de Ziua Culturii Naționale, sărbătorită pe ambele maluri ale Prutului