REŢETĂ // Tagliatelle cu sos de roşii şi ciuperci
Într-o farfurie cu tagliatelle cu sos de roşii încape tot ce are mai simplu şi mai gustos bucătăria tradiţională italiană. E alegerea ideală pentru vegetarieni, pentru cei care ţin post, pentru cei grăbiţi şi mai ales pentru toţi cei care iubesc pastele.
Este de ajuns să rosteşti acest minunat cuvânt, atât de italienesc, şi simţi cum îți creşte pofta: tagliatelle!
Ingrediente:
1 pungă de tagliatelle
400 g roşii decojite
1 căţel de usturoi
1 legătură de ceapă verde
3 ciuperci champignion
3 roşii cherry
ulei
sare
piper
busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Dificultate: uşoară · Timp preparare: 20 de minute · Nr. porţii: 4
Taie usturoiul mărunt şi pune-l la rumenit în uleiul încins. Adaugă ceapa tocată, lasă 1-2 minute şi toarnă sosul de roşii decojite din cutie.
Pune sare şi piper şi lasă un sfert de oră la fiert, timp în care fierbi tagliatellele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Pastele se scurg şi se adaugă sosul de roşii, ciupercile tăiate felii, roşiile cherry şi câteva frunze de busuioc deasupra. Se pot servi şi cu parmezan ras sau feliat.
Sursa: eva.ro
OPORTUNITATE pentru funcționarii publici din R. Moldova: Instruiri și vizite de studiu pentru a prelua experiența statelor europene pentru transformarea serviciului public din Republica Moldova
Posibilitate de a reduce cheltuielile la energia termică din Chișinău cu până la 30%: „Acesta este un proiect fără precedent. Jumătate din blocurile din municipiul Chișinău vor fi transformate, în esență”
SUA oferă R. Moldova un grant de 1,3 miliarde de lei: Banii vor fi cheltuiți pentru dezvoltarea infrastructurii de transport și sporirea rezilienței cibernetice a statului nostru