REŢETA // Rulouri de dovlecel şi de dovleac umplute cu legume
Ingrediente:
• un morcov potrivit
• 2 buc. mici de praz
• 1/2 de ţelină mică
• o legătură mărar
• o legătură pătrunjel
• sare, cimbru, nucşoară după gust
• ulei de măsline după gust (în funcţie de cât de gras mâncaţi)- eu am folosit 5 linguri
• 150 ml supă de legume sau apă caldă
• un dovlecel potrivit din care au ieşit 8 rulouri
Pentru 8 rulouri din dovleac am folosit 30 felii de dovleac unite între ele deoarece dovleacul a fost feliat dinainte ( vroiam să-l coc). Voi puteţi tăia felii mai mari pentru a intra o bucată la fiecare rulou...
Mod de preparare:
Morcovul, ceapa, prazul se curată, se spală şi împreună cu mărarul şi pătrunjelul se toacă la blender, apoi se pun într-o tigaie la călit împreună cu uleiul şi supa de legume sau apă caldă.
Se condimentează după gust şi se lasă să se caleaşcă, să fiarbă bine până scade supa. După ce s-a răcit această compoziţie se vor umple feliile de dovlecel şi feliile de dovleac preparate dinainte la grătar.
Feliile de dovlecel şi cele de dovleac se rumenesc un pic la grătar... cât să se înmoaie pentru a se putea rula.
Pe fiecare felie sau mai multe felii care se unesc pentru a forma un rulou se va pune puţină compoziţie, se rulează şi se aşază în tava unsă bine cu ulei.
Se coc la foc potrivit şi se pot servi atât calde cât şi reci. Le-am servit cu hrean preparat cu sfeclă roşie.
Este un aperitiv deosebit de gustos, o garnitură specială pentru preparate din carne şi peste, iar pentru zilele de post este un preparat gustos şi hrănitor...
Poftă bună!
Sursa: gustos.ro
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania