REŢETĂ // Pate de linte
Unul din cele mai bune pate-uri vegetariene, nici nu mă gândeam că poate să fie aşa gustos, simplu şi ieftin.
Vedeţi mai jos că se prepară şi foarte repede, lintea are avantajul că fierbe mult mai repede decât celelalte boabe (fasole, mazăre, năut).
INGREDIENTE:
Linte verde/maro - 200 g
Ceapă albă - 2 buc
Ardei/gogoşari - 1 buc
Din cauza sezonului am pus legume deshidratate - puteţi pune şi congelate sau proaspete. Oricum este opţional, puteţi face numai cu ceapă.
Ulei de floarea soarelui - 3 linguri
Sare - 1 linguri
Ierburi uscate (busuioc, pătrunjel etc) câte o linguriţă opţional
PAŞI de urmat:
1. Lintea se pune la fiert în raport de 1 unitate linte la 3 unităţi apă. Când începe să fiarbă puneţi o ceapă întreagă în apă, faceţi focul mic şi lăsaţi să fiarbă până se face moale lintea - cam 1 oră maxim, chiar mai puţin la unele tipuri de linte.
2. În acest timp puteţi cali ceapa. Se căleşte în stil sănătos astfel: În tigaia încălzită se pune ceapa tăiată, jumătate de pahar de apă şi 3 linguri de ulei. Lăsaţi să se înăbuşe aşa la foc normal până se înmoaie bine ceapa.
3. Fiindcă eu am pus un amestec de legume deshidratate bio nu am mai folosit ardei/gogoşari. Dacă faceţi cu legume proaspete le puneţi la călit împreună cu ceapa la pasul 2.
Când sunt gata legumele le adăugaţi mirodenii uscate, amestecaţi şi stingeţi focul.
4. Lintea fiartă se scurge bine de apă printr-o sită - atenţie s-o scurgeţi bine ca să nu fie pate-ul prea lichid.
5. Adăugaţi la linte amestecul de legume preparat anterior.
6. Pasaţi bine totul cu un mixer vertical, până se face o pastă uniformă.
7. Adăugaţi sare după gust, amestecaţi bine şi pate-ul este gata.
8. Îl păstraţi la frigider şi serviţi pe pâine.
Poftă Bună!
Sursa: lalena.ro
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania