REŢETĂ // Conopidă crocantă la cuptor
Poţi să încerci această reţeta chiar dacă afirmi cu mâna pe inimă că urăşti pur şi simplu conopida. Hai dă-i o şansă, măcar pentru conţinutul de vitamina C.
Dacă urmezi instrucţiunile pas cu pas, vei gusta la final bucăţele de conopidă crocante la exterior şi moi în interior.
Pregăteşte alături un sos de iaurt grecesc cu lămâie şi castraveţi şi te vei linge pe degete.
Ingrediente:
• bucheţelele de la o conopidă medie
• jumătate de cană de făină de năut
• jumătate de cană de apă
• 1 linguriţă de usturoi pisat
• 1 linguriţă de unt topit
• sare
• 2/3 sos picant
Mod de preparare:
Încălzeşte cuptorul şi în acest timp amestecă făina cu apa, usturoiul şi sarea. Dă fiecare bucheţel de conopidă prin acest amestec, apoi aşază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coace pentru 15 minute, iar la jumătatea duratei întoarce buchetele pe partea cealaltă. Între timp, amestecă untul topit cu sosul picant.
După ce conopida e gata, da cu grijă fiecare bucăţică prin acest sos. Aşază-le la loc pe tavă şi mai coace-le încă 25 de minute, până când devin crocante. Aşteaptă apoi 15 minute până se răcesc, apoi poftă bună!
Sursa: dietetik.ro
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”