REȚETĂ // Supă de vită cu morcovi tineri și găluște de făină
În curând vine monopolul roșiilor cu brânză, al salatelor zemoase și al pepenilor dulci și reci. Dar până atunci vremea se încăpățânează să aibă capricii și să mă provoace. Și ce pot să fac decât să îmbin iarna și vara într-o farfurie de supă fierbinte de vită, cu morcovi tineri și găluște cu pătrunjel?
O supă e o supă. Nicio scofală. Eu am avut un antricot mare de vită, pe care l-am pus la fiert cu legume: ceapă, morcov, țelină, ardei gras, descrie farfuride.ro. Am curățat supa de spuma formată la suprafață și am lăsat totul să fiarbă până ce carnea s-a desprins de pe os. Am strecurat supa, am condimentat-o cu sare și am tăiat cubulețe carnea macră, fără grăsime sau piele.
În tot acest timp am făcut aluatul de găluște, dar nu găluștele clasice, de griș, ci pe acelea din făină, de inspirație austro-ungară. Am bătut un ou cu sare, am adăugat 2 linguri mari de făină și mult pătrunjel tocat. Trebuie să obțineți un aluat de o consistență destul de subțire. Faceți mici găluște cu o linguriță, pe care le fierbeți în apă clocotită cu sare (aproximativ 10 minute, dar e bine să încercați una).
Separat, fierbeți în apă clocotită și câțiva morcovi tineri, subțiri (4-5 minute, trebuie să rămână al dente. Bine, îi puteți fierbe de tot dacă așa vă plac). Transferați apoi găluștele și morcovii în supă și veți avea o mancare caldă, îmbietoare, cu arome proaspete, într-o zi ploioasă de vară.
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania