STUDIU // Un aliat neașteptat (și aromat) în lupta cu kilogramele
Scorţişoara ne poate ajuta să slăbim. Un studiu recent a descoperit că substanţa care îi dă gustul specific stimulează topirea grăsimii.
Pentru acest studiu, specialiştii au colectat adipocite de la voluntari de diferite vârste, etnii şi greutăţi. Au tratat celulele cu aldehida cinamică, substanţa care dă aroma scorţişoarei. Şi au observat că genele şi enzimele care sporesc metabolismul lipidic au devenit mai active. Asta înseamnă că adipocitele au ars energia, în loc să o stocheze ca grăsime.
Cercetătorii spun că nu ar trebui să ne grăbim să punem scorţişoară la orice şi în cantităţi industriale, pentru că sunt necesare studii suplimentare ca să înţelegem cum putem profita de beneficiile acestei substanţe, dar şi dacă poate avea efecte secundare nedorite.
Ce este cert e că şi alte studii au demonstrat că acest compus chimic previne apariţia diabetului şi îmbunătăţeşte capacitatea de învăţare a şoarecilor.
Sursa: digi24.ro
Ministrul britanic al Apărării este „foarte îngrijorat” de partneriatul dintre Putin și Xi Jinping: „E o amenințare”
Scandaul „Răducanu” prinde turații! Procurorul-șef anticorupție, Veronica Dragalin, răspunde acuzațiilor CRJM: „Spre deosebire de cei care tot reformează justiția în R. Moldova de zeci de ani, ridicând salarii cu mult mai mari ca procurorii...”
GALERIE FOTO // Vizitatorii Festivalului Tradițiilor Românești au țesut, brodat sau sculptat și au ascultat istoria costumelor și meșteșugurilor din toate provinciile istorice românești: Concert grandios astăzi, la închiderea festivalului: Direcția 5