12:47:35 26.04.2024
Stiri

Sfatul nutriționistului // Șansa biscuiților de casă

Reportaj 26.04.2015 12:10 Vizualizări1294 Autor: Ziarul National


Sfatul nutriționistului // Șansa biscuiților de casă

Folosiți biscuiți pregătiți din făină integrală, precum ar fi cea de ovăz, cu îndulcitori naturali în loc de zahăr.

Compania „EtnoGastronomica” continuă campania de promovare și susținere a alimentelor și bucatelor artizanale, prin concursul național „Polonicul de Aur”.

Pentru toate gospodinele

Ediția a doua care va avea loc în cadrul Festivalului „Polobocul de Aur” la 25 aprilie 2015, în satul Răciula, raionul Călărași, invită gospodinele din toată țara să-și prezinte măiestria.

„Polonicul de Aur” va deveni marca națională pentru excelență în gastronomia artizanală. În R. Moldova sunt multe mărci naționale, pentru cel mai bun vin, pentru cea mai bună companie, pentru cea mai tare personalitate, pentru cel mai popular șlagăr, însă gastronomia națională nu este pusă pe piedestal. Noi ne dorim ca acei care câștigă acest trofeu să aibă șanse de promovare și comercializare continuă, prin asta susținem antreprenoriatul la nivel local în R. Moldova.

În toate țările, gospodinele și gospodarii iscusiți, cu rețete reușite de bucate, copturi, conserve, băuturi au oportunitatea de a le prezenta lumii și de a le pune pe picior de antreprenoriat. De ce să nu o facem și noi în R. Moldova?

Câteva din punctele forte ale concursului:

    ·Se permite doar participarea persoanelor fizice, fără produse din comerțul curent.

    ·Se încurajează valoarea adăugată a produselor, precum ar fi ambalarea originală, etichetele, istoria produsului, ingredientele autohtone.

    ·Se susțin ideile inovatoare, precum sunt opțiunile sănătoase – biscuiți fără gluten, din făină integrală, fără adaosuri și coloranți sintetici, cu conținut scăzut de sare, zahăr și grăsimi.

Organizatorii nu oferă premii bănești, însă câștigătorul va avea o ofertă de comercializare a produsului său în unul din magazinele din Chișinău, precum și sfaturi profesionale în marketing și branding.

Ce înseamnă biscuiți?

Pentru scopurile acestui concurs, organizatorii au folosit definiția biscuiților din Dicționarul Explicativ Român - produs alimentar bine deshidratat prin coacerea unui aluat de prăjitură, tăiat în diferite forme (cerculețe, pătrățele, litere etc.) În această categorie NU SUNT INCLUSE copturile de tip tort, tartă, plăcintă, ruladă, chec, cupcake, chips, gogoși, covrigi, covrigei, croissant, chifle dulci.

Exemple de biscuiți de casă acceptați la concurs – turtele, nucușoare, cornișoare, prăjiturele. Biscuiții de casă pot fi dulci sau sărați și pot conține cremă sau magiun/dulceață.

Istoria biscuiților

Biscuiții de casă de obicei au o istorie în localitate și sunt tradiționali pentru regiune, pentru gospodărie sau pentru anumite sărbători ale anului.

În gastronomie, biscuiții au apărut cu mii de ani în urmă, odată cu inventarea făinii de cereale. Biscuiții erau pregătiți mai mult pentru călători, soldați, marinari – cei care porneau la drum lung și trebuiau să ia mâncare cu ei. Primii biscuiți erau tari, uscați și fără zahăr.

În ziua de azi sunt apreciați mai ales biscuiții de casă cu idei inovatoare, de exemplu înlocuirea zahărului cu îndulcitori naturali, folosirea făinii integrale din diferite cereale, folosirea ingredientelor fără gluten, fără lactate, fără drojdie.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md