Piețele, invadate de carne în ajun de Paști! Cât ne costă mielul?
Experții din cadrul Bursei Agricole „Agravista” susțin că piețele agroalimentare sunt invadate de carne în preajma sărbătorilor pascale, însă, în pofida cantității mari, prețurile nu au fost reduse.
Comercianții au scos la tarabe o gamă variată de carne, de la cea de porcină până la cea de iepuri sau nutrii. De asemenea, experții au remarcat un număr mare de miei prezenți în piețe, care erau vânduți de fermieri. În pofida cantității mari de pe piață, prețurile au rămas aceleași. Astfel, fileul de porcină este vândut cu 75-80 de lei kilogramul, picioarele de porc – 55 lei/kg, costița de porc – 65-70 lei/kg, iar carnea de la burtă – 70 lei/kg. Prețul la carnea de vită este de 85-90 de lei per kilogram, iar iepurii și nutriile se vând cu 100 lei/kg.
Un kilogram de carne de miel este vândut cu 65-70 de lei, în funcție de mărime și greutate. La încheierea programului de comercializare în piață, prețul la miei a ajuns și la 60 de lei per kilogram.
Potrivit Biroului Național de Statistică, prețurile au crescut în martie cu 0,3% față de februarie, cel mai mult scumpindu-se legumele și fructele.
FOTO // Cel mai COSTISITOR proiect de infrastructură rutieră din raionul Orhei a fost finalizat: Leagă satele Tabăra și Vatici
Fonduri facultative de pensii, în R. Moldova
Banca Națională a Moldovei a încheiat un memorandum de înțelegere cu banca centrală a Ungariei