File de merlucius cu sos L’ AIOLI
Astazi, Biserica din R. Moldova prăznuiește Intrarea în Biserică a Maicii Domnului și este dezlegare la pește. Deci puteți prepara pentru cei dragi ceva deosebit.
Cantități:
1 kg merlucius
sare
1 lămaie
piper roșu
sos L’AIOLI:
250 gr maioneză
5 căței usturoi
garnitură:
cartofi
morcovi
pătrunjel verde
Fileul de pește se va porționa, se condimentează cu sare, piper roșu, zeamă de lămâie, se adaugă puțin unt, se așază într-un vas, se acoperă și se introduce la cuptor 7-8 minute. Se poate prăji și în ulei, dar trebuie să treceți peștele prin făină. Când peștele este gata se adaugă peste el sosul AIOLI format din maioneza în care am încorporat usturoiul pisat.
Se servește cu garnitură din cartofi tăiați cuburi și morcovi fierți în abur cu adaos de unt, sare și pătrunjel tăiat fin.
Poftă mare!
Sursa: bucataria.ro
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”
Friptură pe bază de AER. Nu este o glumă