Femeia care testa mâncarea lui HITLER vorbește. SECRETELE din Bârlogul Lupului
„Nu l-am văzut niciodată pe Hitler, dar a trebuit să îmi risc viața pentru el în fiecare zi”, povestește Margot Woelk, singura supraviețuitoare a echipei de 15 degustătoare de mâncare a liderului nazist.
Jobul lor era în fieacare zi același: să se asigure că mâncarea care urma să îi fie servită lui Hitler nu este otrăvită.
Cum este să îți imaginezi că fiecare mâncare pe care o testezi ar reprezenta ultima ta masă? Aceasta este teama cu care a trăit Margot Woelk pe toată durata celui de-al Doilea Război Mondial.
Ea povestește că unele dintre fetele alături de care lucra începeau să plângă în momentul în care testau mâncarea și până la final, când realizau că nu este otravită.
În interviul acordat unei televiziuni germane, femeia acum în vârstă de 96 de ani, a dezvăluit că Hitler era vegetarian și lua mese lipsite de gust, formate din paste, orez, mazăre și conopidă.
„Trebuia să mâncăm tot și apoi să așteptăm o oră, timp suficient pentru că eventuala otravă din mâncare să își facă efectul. Plângeam permanent când trecea timpul și observam că suntem în viață”, spune femeia.
Doamna Woelk nu era membră a partidului nazist și a fost forțată să intre în echipa de degustătoare. A lucrat în Bârlogul Lupului – buncărul lui Hitler din Polonia. Femeia este singura supraviețuitoare din echipa din care făcea parte.
Mai multe puteți citi în The Telegraph.
Percheziții la doi PROCURORI cercetați PENAL pentru îmbogățire ilicită
IMPORTANT pentru călători: Dacă aveți un zbor de la Chișinău, trebuie să ajungeți la Aeroportul Internațional Chișinău cu trei ore înainte de decolare
VOT FINAL // Controalele abuzive pentru antreprenori, eliminate de către Parlament: Economii de aproape 70 de milioane de lei pe an