PERICULOS // Guma de mestecat duce la cancer
Guma de mestecat este întrebuințată de un număr sporit de oameni. Chiar dacă înlătură mirosul neplăcut, reduce stresul și taie pofta de mâncare, aceasta conține mai multe substanțe cancerigene.
Printre ele se numără îndulcitorul artificial - aspartamul, care este considerat printre cele mai periculoase substanţe din industria alimentară. Două studii recente evidențiază nocivitatea aspartamului, corelându-l cu riscul de naștere prematură, cancer la ficat și cancer pulmonar, scrie doctorulzilei.ro.
Un alt ingredient cancerigen este BHT, un supliment alimentar care păstrează culoarea, mirosul şi gustul alimentelor. În plus, acesta afectează ficatul şi rinichii, aflându-se în strânsă legătură şi cu hiperactivitatea la copii. În unele ţări, ingredientul este interzis.
Altă substanță este „baza de gumă”, un amestec de elastomeri, plastifianţi, materiale de umplutură şi răşină. Alte ingrediente care fac parte din acest amestec sunt acetatul de polivinil, care este frecvent numit „lipiciul tâmplarului” sau „lipici alb”.
Ceara parafină este un alt ingredient care este un produs secundar al petrolului rafinat. Pe măsură ce mestecăm, aceste substanţe se infiltrează în gură şi în organism.
Alt ingredient extrem de periculos este dioxidul de titan, o nanoparticulă care este foarte des întâlnită în cremele pentru protecţie solară şi multe alte produse de sănătate, inclusiv în suplimenţii nutriţionali sintetici. Noi dovezi indică această substanţă ca fiind cancerigenă.
Percheziții la doi PROCURORI cercetați PENAL pentru îmbogățire ilicită
IMPORTANT pentru călători: Dacă aveți un zbor de la Chișinău, trebuie să ajungeți la Aeroportul Internațional Chișinău cu trei ore înainte de decolare
VOT FINAL // Controalele abuzive pentru antreprenori, eliminate de către Parlament: Economii de aproape 70 de milioane de lei pe an