12:39:55 05.05.2024
Stiri

Cele mai BUNE legume, care trebuie consumate TOAMNA

Știri 03.09.2015 07:03 Vizualizări3738 Autor: Ziarul National
Cele mai BUNE legume, care trebuie consumate TOAMNA likesuccess.com


Multe din legumele toamnei pot fi conservate pentru a fi consumate și în timpul sezonului friguros. Cu toate acestea, atunci când sunt proaspăt culese aceste legume au efecte aproape miraculoase asupra organismului, scrie Yve.

Datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale, aduc un aport considerabil de energie și vitalitate persoanelor care le consumă. Acesta este însă numai unul dintre nenumăratele beneficii ale unei alimentații bogate în legume.

Iată cele mai bune legume care trebuie consumate toamna și efectele pozitive pe care le au asupra organismului nostru:

Varza este mingea care va înscrie multe puncte pentru sănătatea persoanelor care o consumă. Cato cel Bătrân, filozof roman din secolul al II-lea î.Hr., a declarat că „dacă romanii au reușit să supraviețuiască fără medici în ultimele șase secole, atunci lucrul acesta se datorează întrebuințării verzei”.

Așadar, plantă nutritivă ale cărei proprietăți medicinale sunt cunoscute încă din antichitate, varza este eficientă împotriva ulcerului, având de asemenea și proprietăți anticancerigene.

Ceapa, deși adesea provoacă lacrimi atunci când rămâne fără învelișul său exterior, este un aliment care nu ar trebui să lipsească din alimentația de bază a unei persoane. Această plantă aduce cele mai mari beneficii sistemului respirator fiind foarte eficientă împotriva bronșitei și a astmului.

Consumul de ceapă crudă poate stopa sau ameliora crizele de astm datorită proprietăților sale antialergice sau bronhodilatatoare. Aceste efecte durează până la 12 ore. Inhalarea uleiului esențial din ceapă este de asemenea benefică și este mai adecvată pentru copii.

Cartoful nu doar încântă papilele gustative, ci este și un aliat de nădejde al stomacului. Din cauza celui mai cunoscut mod de a-l prepara și anume prăjit, cartoful a câștigat o reputație proastă în ceea ce privește proprietățile sale nutritive.

Cartoful este un aliment destul de complet care oferă carbohidrați și proteine de înaltă calitate. Acesta este benefic în cazuri de hiperaciditate gastrică, gastrită, ulcer gastric și în orice problemă de digestie sau boli ale stomacului în general. Una dintre cele mai digerabile modalități de a prepara cartofii este în piure sau pasați.

Vânăta ocupă, de asemenea, un loc fruntaș în coșul cu bunătăți al toamnei. Datorită efectului lor diuretic vinetele coapte sunt foarte adecvate pentru personele care au avut pietre la rinichi și care doresc să prevină reapariția acestora.

Studii recente au arătat că plantele bogate în substanțe fitochimice, așa cum sunt vinetele, au proprietăți anticancerigene. În egală măsură acestea ajută funcția biliară, stimulând eliminarea bilei, precum și producția de suc pancreatic. Așadar, aceste plante sunt benefice pentru persoanele care suferă de digestie lentă.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md