00:38:49 19.05.2024
Stiri

VIDEO // Care specii vor moşteni Pământul după DISPARIŢIA oamenilor? Experţii dezvăluie concurenţii posibili ai omenirii

Știri 06.02.2016 07:19 Vizualizări1037 Autor: Ziarul National


Luc Bussiere, lectorul de la Universitatea din Sterling s-a ocupat de problema posibilelor specii şi cotele lor de a moşteni Pământul.

Această întrebare a inspirat o mulţime de speculaţii, iar cercetătorii au oferit liste cu specii candidate.

Dintotdeauna a fost cunoscut faptul că bacteriile au o „vârstă de rezistenţă" de aproximativ 1,2 miliarde de ani.

Societăţile de primate non-umane sunt puţin probabil să moştenească dominaţia noastră de pe Pământ, pentru că maimuţele sunt susceptibile de a ne preceadă la dispariţie.

De fapt, orice eveniment care afectează extincţia oamenilor va fi, probabil, cel mai periculos pentru organismele care împărtăşesc trăsăturile noastre fiziologice. Chiar dacă oamenii cedează la o pandemie la nivel mondial care afectează relativ puţine alte mamifere, maimuţele mari sunt tocmai speciile care sunt cele mai expuse riscului de a contacta noile boli de pe Pământ.

Evoluţia nu favorizează inteligenţa, doar în cazul în care aceasta conduce spre o supravieţuire mai mare şi la un succes de reproducere considerabil.

În consecinţă, este o greşeală profundă să ne imaginăm că urmaşii noştri sunt susceptibili de a fi creaturi deosebit de inteligente sau sociale, sau că acestea vor fi capabile măcar să vorbească.

De asemenea, reptilele care au supravieţuit extincţiei permiene de acum 250 de milioane de ani, care a nimicit peste 90 la sută din organisme marine şi 70 la sută din speciile terestre, nu au prevestit apariţia pterozaurilor, dinozaurilor, mamiferelor şi păsărilor care au evoluat de la ei.

În „Wonderful Life: The Burgess Shale'', „the Nature of History'', şi mai târziu Stephen J. Gould a susţinut că şansa a jucat un rol extraordinar de mare în timpul tranziţiilor din viaţă animală.

Nu este loc pentru a argumenta importanţa relativă şi neprevăzută în istoria vieţii pe Pământ, care rămâne, de altfel, un subiect controversat şi astăzi.

Cu toate acestea, perspectiva lui Gould este că cu greu putem prefigura succesul liniilor moderne despre viitoarea extincţie, care va fi un memento umilitor despre complexitatea tranziţiei evolutive.

Deci, în timp ce acest lucru se poate întâmpla, speculaţiile multora sunt că furnicile vor moşteni Pământul de la noi, informează descopera.ro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md