Zelenski îi sfătuiește pe SEPARATIȘTII din Transnistria nici să nu se gândească la un ATAC asupra Ucrainei, la indicația Rusiei: „Acești oameni ar trebui să știe că ei se află în Transnistria, teritoriu temporar ocupat. Vom răspunde cu o LOVITURĂ”
Liderii separatiștii de la Tiraspol sunt sfătuiți să nu facă greșeala fatală de a lansa atacuri asupra Ucrainei, la indicația Rusiei, pentru că răspunsul va fi pe măsură. Declarația a fost făcută de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în cadrul unei conferințe comune, la Kiev, cu președinta Maia Sandu.
Potrivit lui Zelenski, un posibil atac al Transnistriei asupra Ucrainei ar fi ca o palmă, la care Kievul va răspunde însă cu o lovitură.
„Acest lucru este foarte important pentru ambele țări. Am ridicat această problemă astăzi cu doamna președinte. Nu aș numi atacuri din Transnistria împotriva Ucrainei. Dacă vor exista, cred că va fi o greșeală globală. Primim unele semnale, nu sunt prea plăcute sunt informațiile. Dar acești oameni să știe că sunt în Transnistria, pe teritoriul Moldovei ocupat temporar, că pentru noi nu va fi o lovitură, ci o palmă, și cu siguranță vom răspunde cu o lovitură” a spus Zelenski.
În același context, Zelenski spune că, în primul rând, toată lumea trebuie să facă astfel ca situația din regiune să nu se destabilizeze.
„Și o arătăm în toate felurile posibile. Acum suntem în război cu Rusia pe pământul nostru. Deși ați văzut că au fost lovituri cu rachete, și de mai multe ori, din Belarus. Apropo, m-am adresat poporului belarus, care este foarte prietenos cu noi, ne-au susținut întotdeauna din punct de vedere istoric. Belorușii nu susțin războiul împotriva Ucrainei” a adăugat liderul de la Kiev.
De partea cealaltă, Maia Sandu a declarat că guvernarea de la Chișinău face tot posibilul ca Transnistria să nu prezinte un pericol pentru Ucraina.
„Monitorizăm cu atenție toate evenimentele din Transnistria și nu vedem amenințări iminente. Facem tot ce putem pentru ca această regiune separatistă să nu reprezinte o amenințare pentru Ucraina și R. Moldova. Ucraina și R. Moldova trebuie să mențină un dialog permanent cu privire la problemele de securitate care afectează statele noastre. Am convenit să lucrăm împreună pentru a menține stabilitatea și a evita provocările care au scopul de a destabiliza situația” a punctat Maia Sandu.
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas lapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md
Cadrele didactice din Chișinău își vor primi salariile! Ministerele Educației și Finanțelor au găsit, împreună cu Primăria Chișinău, 209 milioane de lei
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană