Vinietele au ÎMBOGĂȚIT bugetul de stat cu ZECI de MILIOANE de lei
În primele zece luni ale anului curent, Serviciul Vamal a eliberat peste 250 de mii de viniete în valoare de peste 40 de milioane de lei, bani care au ajuns în bugetul statului.
Precizăm că vinieta, taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele neînmatriculate în R. Moldova, se aplică începând cu 1 noiembrie 2012. Perceperea vinietei se efectuează de către organul vamal care eliberează un certificat standardizat ce confirmă achitarea vinietei și termenul de valabilitate. Mai mult, vinieta poate fi procurată sau prelungit termenul în orice birou vamal, post vamal intern sau de frontieră, la intrarea în ţară, iar costul acesteia urcă de la 4 euro până la 50 de euro.
Șoferii care nu-și procură vinietă în primele șapte zile de când intră în țară, riscă să se aleagă cu o amendă de până la două mii de lei.
Săvârșirea repetată, în cursul aceluiași an calendaristic, a contravenției de către o persoană fizică se sancționează deja cu o amendă de 2 600 de lei, iar o persoană juridică achită o amendă de 4 000 de lei.
În cazul în care este atestată conducerea vehiculului pe drumurile publice fără certificatul ce atestă achitarea vinietei pentru o perioadă mai mare de șapte zile se sancționează cu o amendă de 2 600 lei, iar săvârșirea repetată a aceleiași contravenții de către o persoană fizică se sancționează cu o amendă de 3 000 de lei și pentru o persoană juridică se aplică o amendă de 6 000 de lei.
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas șapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md