Zeci de MII de cetățeni ai R. Moldova pot deveni ROMÂNI cu acte în regulă în anul 2021. Oficial de la București: „Dacă situația pandemică se va ameliora, se vor putea depune jurăminte în grupuri mai mari”
Până la sfârșitul acestui an, zeci de mii de cetățeni ai R. Moldova, care au depus în anii trecuți dosarele pentru redobândirea cetățeniei române, ar putea deveni, oficial, români cu acte în regulă. În 2020, la Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) au fost procesate de trei ori mai multe dosare decât în 2019, a declarat secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova (DRRM) din Guvernul de la București, Adrian Dupu, în cadrul unui interviu pentru TVR Internațional.
Oficialul a vorbit despre cât de mult s-a schimbat situația la ANC odată cu schimbarea conducerii instituției.
„Lucrurile necurate care se întâmplau la ANC erau cunoscute și în R. Moldova și aduceau o pată asupra țării noastre. Lucrurile au început să se schimbe. Odată cu preluarea guvernării a fost schimbată și conducerea ANC. Doamna președinte Gabriela Lenghel a reușit să-i dea credibilitate instituției. Anul trecut, deși a fost pandemie, au fost procesat un număr de trei ori mai mare de dosare față de 2019.
Sunt convins că dacă vor avea tot sprijinul necesar, până la sfârșitul anului vom avea toate dosarele la zi. Dacă situația pandemică se va ameliora, se vor putea depune jurăminte în grupuri mai mari. Actualmente, nu se pot organiza sesiuni de depunere a jurământului decât cu un număr limitat de persoane, iar din acest motiv avem aceste întârzieri acum. Dacă situația se va ameliora, până la sfârșitul anului vom avea câteva zeci de mii de cetățeni din stânga Prutului care vor redobândit calitatea oficială de români”, a declarat Dupu în cadrul interviului.
Potrivit unui raport al Autorității Naționale pentru Cetățenie, în anul 2020 au fost soluționate 77 071 de dosare de acordare/redobândire a cetățeniei române. În 2019, cifra a fost de 44 352 de dosare soluționate.
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți
Regim preferențial pentru rezidenții Zonelor Economice Libere din R. Moldova până în 2034: Facilitățile la plata taxelor vamale, menținute până la 1 ianuarie 2029
Cei care și-au VÂNDUT votul, dar și cei care au mituit alegătorii în această toamnă nu scapă de pedeapsă. Organele de drept au aplicat deja AMENZI în sumă de peste șapte MILIOANE de lei pentru „corupere electorală pasivă”