WhatsApp: Ce se întâmplă cu utilizatorii care refuză să trimită date către Facebook
După multe luni de incertitudini și amânări din cauza reacțiilor negative din partea utilizatorilor, Facebook pare că a decis să renunțe la noua politică de confidențialitate, care ar fi obligat utilizatorii să împartă datele de pe WhatsApp cu rețeaua principală de socializare a companiei. Noii termeni de utilizare WhatsApp nu dispar, însă vor rămâne în mare parte opționali, dar ar putea fi obligatorii doar într-o singură situație.
Conform WABetaInfo, care „disecă” aplicația WhatsApp în căutarea de informații noi despre următoarele versiuni ale rețelei de mesagerie, Facebook va face noile politici de confidențialitate opționale pentru majoritatea utilizatorilor. Astfel, dacă folosești WhatsApp exclusiv pentru conversații cu persoane fizice, nu va trebui să accepți partajarea de informații de pe contul de WhatsApp pe cel de Facebook.
Totuși, dacă dorești să interacționezi cu conturi WhatsApp de Business, adică direct cu afaceri care au conturi de acest gen pentru relații cu clienții, sau care au chiar magazine în cadrul serviciului de chat, va trebui să accepți controversatul regulament. În caz contrar, nu vei putea să inițiezi discuții cu respectivul cont de Business. Atunci când încerci să conversezi cu un astfel de cont, aplicația va afișa un mesaj care te îndrumă către noua politică de confidențialitate.
Această soluție pare să împace pe toată lumea, întrucât va oferi utilizatorilor posibilitatea de a continua utilizarea WhatsApp fără să trimită date către Facebook, în timp ce utilizatorii care interacționează cu conturi Business vor avea posibilitatea de a alege dacă doresc sau nu să aibă acces la această funcționalitate pe baza acceptării sau refuzului partajării de date.
Pe de altă parte, servicii de chat similare precum Signal și Telegram au încercat în ultimele luni să atragă utilizatori de pe WhatsApp către platformele lor, cu funcții de chat video sau de partajare de fotografii și clipuri similare sau chiar mai avansate decât serviciul de la Facebook. Chiar dacă acestea au câștigat un număr destul de mare de utilizatori la începutul acestui „scandal”, se pare că mulți dintre utilizatorii de WhatsApp s-au întors în urma retragerii acestor politici din partea Facebook.
sursa: WABetaInfo/go4it.ro
Aditivul alimentar E171, folosit în mod special în paste tartinabile, supe, sosuri pentru salate sau suplimente alimentare, interzis în R. Moldova, la fel ca în UE: ANSA sporește controalele
CSE, măsuri URGENTE pentru a nu admite deconectarea energiei electrice după 1 ianuarie 2025. Unele întreprinderi își vor schimba PROGRAMUL de lucru, iar administratorii clădirilor publice și unităților comerciale vor limita iluminatul cu 30%
Îndemnul Maiei Sandu pentru cetățenii R. Moldova, în contextul situației de pe piața energetică: „Mici schimbări în obiceiurile noastre zilnice pot avea un impact mare – ne ajută să economisim energie și să reducem costurile”