Vrei să câștigi orice ceartă? Folosește metoda lui Socrate
Socrate a fost una dintre cele mai inteligente persoane din această lume. El este cel care a schimbat foarte mult modul în care civilizația actuală gândește și a inspirat chiar și activitatea lui Platon. Socrate ne-a lăsat o moștenire impresionantă, cea care este atât de strâns legată de moralitate.
Socrate pare să fie eternul contemporan, deoarece metodele sale sunt folosite chiar și în vremurile noastre. Deci, dacă îți dorești să te bucuri de insuflarea unor argumente bine fondate, urmează-i calea!
Ideea de bază, din spatele metodei sale este foarte simplă, trebuie doar să adresezi multe întrebări. Contraatacă acuzațiile și vină cu argumente solide, în cele din urmă sorții izbânzii vor fi de partea ta.
Să ne gândim la următoarea situație: te întorci târziu de la muncă și partenerul începe să țipe la tine. Este posibil să fii tentat să îi spui că nu este chiar atât de târziu și că poți ajunge acasă la orice oră dorești, însă asta îl va enerva și mai tare.
Poți aplica metoda lui Socrate și să începi să îi adresezi întrebări, cu privire la subiectul care îl deranjează. Îl poți întreba de ce este atât de furios? Ce ar fi trebuit să faci? Acest tip de întrebări poate preveni conflicte ulterioare, din care nici tu și nici partenerul nu aveți nimic de câștigat. În același timp, adresându-i întrebări îi vei demonstra că ești interesat de doleanțele sale și îți dorești să soluționezi conflictul.
Desigur, metoda lui Socrate este o măsură extraordinară, care funcționează și în cazul managementului unei firme. În acest caz ne putem referi la persoanele care se ocupă cu vânzări: trebuie să vinzi un șampon, iar oamenii s-au plictisit de aceeași reclamă. Dacă vei avea în fața ta o persoană furioasă, poți adresa întrebări de tipul: credeți că acest șampon este ca toate celelalte? De ce spuneți asta? L-ați încercat?
În același timp, atunci când nu vrei să dezvălui adevărul, este mai bine să pui întrebări, decât să minți. De exemplu, dacă cineva te întreabă: ce faci aici la ora aceasta? Poți răspunde simplu: dar tu?
Vedeți - ușor și fără stres, ne putem face viața mai frumoasă!
Sursa: secretele.com
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți
Regim preferențial pentru rezidenții Zonelor Economice Libere din R. Moldova până în 2034: Facilitățile la plata taxelor vamale, menținute până la 1 ianuarie 2029
Cei care și-au VÂNDUT votul, dar și cei care au mituit alegătorii în această toamnă nu scapă de pedeapsă. Organele de drept au aplicat deja AMENZI în sumă de peste șapte MILIOANE de lei pentru „corupere electorală pasivă”