Voronin face DEZVĂLUIRI despre Zinaida Grecianîi, spunând că ar fi printre cei care au FRAUDAT Banca de Economii
Comunistul Vladimir Voronin nu o menajează deloc pe lidera Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Zianaida Grecianâi, chiar dacă anterior i-a oferit fotoliul de prim-ministru și a încercat s-o facă președintele R. Moldova în anul 2009. Voronin consideră că Grecianâi ar fi implicată în frauda bancară, care s-a soldat cu așa-zisul „furt al miliardului” din sistemul bancar.
Voronin a declarat pentru Adevărul Live că Greceanîi ar fi luat anterior un credit în sumă de peste 40 de milioane de lei de la Banca de Economii a Moldovei (BEM) pe care nu l-a întors.
„Zinaida Greceanîi singură a luat un credit de la BEM de peste 40 de milioane de lei şi nu a întors niciun leu. Referitor la celelalte personaje, eu nu pot numi pe nimeni. Merge ancheta, pare că merge sau merge înapoi”, a spus Vladimir Voronin la emisiunea „Adevărul Live”.
În 2015, Ziarul NAŢIONAL a publicat o investigaţie în care se scria că Fabrica de Vin din Cojuşna, în consiliul de directori al căreia se afla soţul Zinaidei Greceanîi, Alexei Greceanîi, a luat un credit de la BEM în valoare de 1,63 de milioane de euro şi 500 de mii de dolari. În 2010, fabrica a intrat în faliment. Iar un an mai târziu, în 2011, o companie privată, „Alsvit-print”, a răscumpărat bunurile fabricii, gajate la bancă, cu un alt credit, contractat de firmă de la BEM, în valoare de 40 de milioane de lei. Firma „Alsvit-print” oficial era fondată de o companie off-shore, „Handows Trading”. Există însă documente oficiale care demonstrează că beneficiar al acestei companii străine este Alexei Greceanîi.
Oleg Serebrian, despre discuțiile cu „Gazprom”: „Întreruperea livrărilor de gaze în regiunea transnistreană nu ar fi pur și simplu o criză, ci o catastrofă umanitară”
FOTO // Militari ai Batalionului 22 de Menținere a Păcii „Căștile albastre”, pe primul loc la o competiție din Carolina de Nord: Au concurat cu șase echipe din SUA
„Moldovagaz”, controlată de „Gazprom”, solicită MAJORAREA tarifelor la gazele naturale: „Solicitarea vine în condițiile unei creșteri considerabile a prețurilor pe piața internațională”