VIS // Cum să slăbeşti MÂNCÂND ce vrei
Visul oricărei femei? Să mănânce ce vrea, când vrea, fără să se îngraşe, ba chiar să slăbească, dacă se poate.
Ei, bine, conform Dietei gustărilor frecvente, acest lucru este cât se poate de posibil. Acest plan pentru gustări sănătoase necesită o planificare atentă, pentru a asigura nutrienţii zilnici necesari pe parcursul celor şase sau şapte mese mici permise.
Cum funcţionează?
Raţionamentul este acela că, dacă sunt consumate cantităţi mici de alimente în mod regulat, senzaţia de foame poate fi înfrânată prin stabilizarea nivelurilor de zahăr şi insulină din sânge şi prevenirea fluctuaţiilor.
Necesitatea „recompenselor alimentare” nu mai există deoarece toate alimentele sunt permise, iar corpul arde calorii în timpul digestiei, astfel că mesele reduse cantitativ, ajută la menţinerea unui ritm metabolic activ.
Gustările frecvente nu înseamnă alimentaţie cu lapte şi prăjiturele, ci presupune găsirea de modalităţi creative de a-ţi îmbogăţi dieta cu proteine, carbohidraţi complecşi, vitamine şi minerale.
Argumente Pro şi Contra
Gustările dese diferă de obiceiurile alimentare obişnuite, dar devin un model de alimentaţie. Ajută la obţinerea acelor calorii şi nutrienţi necesari pe care altfel ai putea să-i pierzi din cauza meselor incomplete sau omise.
Mesele reduse cantitativ, dar frecvente dau senzaţia de saţietate, păstrând echilibrul fiziologic între nivelurile de zahăr şi insulină din sânge. Dacă sunt corect planificate, gustările dese previn supraalimentaţia şi consumarea de calorii în exces.
Satisfacerea necesarului zilnic presupune totuşi o planificare atentă. Persoanele interesate de această dietă ar trebuie să lucreze împreună cu un dietetician pentru stabilirea unui meniu zilnic care să corespundă obiectivelor calorice.
Gustările frecvente pot întrerupe rutina familială, care se bazează pe modelul tradiţional al celor trei mese plus o gustare.
Modelul gustărilor frecvente poate, de asemenea, interfera cu activitatea cotidiană deoarece planificarea cere mult timp şi trebuie atent realizată pentru a nu duce la supraalimentaţie şi consum caloric excesiv. Micile „ciuguleli” nu trebuie confundate cu gustările atent monitorizate, care presupun controlul porţiilor.
Este potrivită pentru tine?
Gustările frecvente sunt adecvate persoanelor singure care dispun de timpul şi cunoştinţele necesare pentru a pune în practică dieta. Această metodă nu este riscantă, dar necesită planificare.
Se recomandă consultarea unui dietetician înainte de începerea acestui program.
Modul de planificare a gustărilor frecvente şi conţinutul acestora depind de vârsta şi stilul tău de viaţă. Sunt încurajate şi variaţii ale planului pentru tratarea afecţiunilor care necesită o alimentaţie frecventă sau tratament gastric postoperator.
Iată şi câteva exemple de gustări:
2 clătite cu hrişcă, sos de căpşuni, 1/8 pepene galben
Iaurt de fructe fără grăsime, 2 grisine din grâu integral
1 felie de pizza, salată Cezar, sos fără grăsime
2 linguri humus, pâine din grâu integral, cocktail de fructe
Orez cu fructe de mare, vânătă şi zucchini la grătar, salată verde, prune şi piersici
Lasagna cu spanac, salată verde, pâine din grâu integral, unt, pepene galben
sursa: one.ro
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania