VIDEO // Un oraș întreg construit doar cu palate, complet părăsit. Care e motivul
Burj Al Babas este un proiect imobiliar început în 2014, în valoare de 200 de milioane de dolari, localizat în apropiere de Mudurnu, în nord-vestul Turciei, aproximativ la jumătatea distanţei dintre Istanbul şi Ankara. Cu toate acestea, dezvoltatorul său, Sarot Group, nu a reușit să adune suma de bani necesară pentru finalizarea proiectului.
Atunci când dezvoltatorul Sarot Property Group a început să aibă probleme financiare în 2018, alimentate de criza economică, sutele de vile asemănătoare unor castele, aflate în plin proces de construcţie, au fost abandonate, potrivit AFP.
Burj Al Babas a fost iniţiat în 2014, „castelele” având preţuri de 400.000-500.000 de dolari. Ideea era ca proprietăţile să fie imediat achiziţionate de investitori înstăriţi din zona Golfului.
Grupul Sarot a fost recent lovit de o hotărâre judecătorească de faliment din cauza datoriei de 27 de milioane de dolari a Burj Al Babas, relatează The Mind Circle, potrivit Adevărul.
Proiectul a fost conceput pentru a include 732 de vile în stil castel, piscine, băi turcești, centre de sănătate și de înfrumusețare, un centru comercial și o moschee, potrivit site-ului său.
Și chiar dacă clienți din Qatar, Bahrain, Kuweit, Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită au cumpărat aproximativ 350 din cele 587 de vile construite, nu este suficient.
„Nu am reușit să obținem creanțe de aproximativ 7,5 milioane de dolari pentru vilele pe care le-am vândut țărilor din Golf”, a declarat ziarul Hurriyet, citându-l pe președintele Sarot Group, Mehmet Emin Yerdelen.
„Am solicitat protecția împotriva falimentului, dar tribunalul a decis pentru faliment. Vom face apel la această hotărâre”.
METEO // Vremea schimbă foaia: Cod galben de scădere a temperaturii medii zilnice și de ghețuș
VIDEO // România ADERĂ astăzi la programul Visa Waiver. Când vom putea călători propriu-zis fără viză în SUA. Care sunt documentele, costurile și pașii care trebuie urmați
R. Moldova a cumpărat energie electrică în valoare de peste 15 MILIOANE de euro de la începutul anului 2025. Peste 57% din energia consumată provine din România