VIDEO // Un oficial al FMF ar avea o casă de 1 000 000 de DOLARI: „Kolea, de unde acești bani? Echipa lui Rebeja era susținută de 80 de membri afiliați, dar aceștia au fost șantajați și deturnați cu susținerea lui Dodon”
Fostul căpitan al echipei naționale, Radu Rebeja, ar fi avut susținerea a 80 de membri afiliați din cei 120, iar acest lucru l-a determinat să candideze pentru a schimba lucrurile în fotbalului moldovenesc. Totuși, acești membri cu drept de vot au fost șantajați și deturnați de actualul președinte al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), Leonid Oleinicenco, cu ajutorul lui Igor Dodon, a declarat astăzi, în cadrul unui protest, fostul finanțator al echipei Olimpia Bălți, Serghei Kiseliov.
„Noi am venit astăzi să cerem mafiei fotbalului moldovenesc să plece. Comitetul Executiv decide în aceste momente dacă Radu Rebeja va fi admis în cursa electorală pentru șefia FMF. Acești oameni de la FMF scuipă în noi. Sunt 120 de oameni care aleg președintele FMF și noi ar trebui să-i privim în față și să-i întrebăm pentru cine vor vota, dacă vor ca fotbalul moldovenesc să aibă viitor. Acum câteva luni, 80 din acești oameni l-au susținut pe Radu Rebeja, l-au îndemnat să candideze și să schimbe lucrurile. Totuși, peste o perioadă au început represiunile și, cu ajutorul lui Dodon, acești oameni și-au schimbat părerea. Politicul nu are ce căuta în fotbal. Această conducere a FMF folosește la greu resursele administrative pentru a face campanie lui Oleinicenco”, a adăugat Kiseliov.
Acesta a mai adăugat că Rebeja va contesta în judecată neadmiterea sa în cursa electorală, iar dacă judecătorii de la noi nu îi vor face dreptate, atunci va ajunge și la CtEDO: „Acești judecători vor răspunde pentru deciziile care le iau. De asemenea, noi optăm pentru alegeri secrete, pentru ca membrii afiliați să voteze liber. Noi știm că Rebeja are 80 de potențiali votanți, dar care se tem să voteze cu mâna ridicată”.
Sursa citată susține că actuala conducere a FMF acordă cu țârâita bani pentru fotbalul de copii și juniori, dar în același timp unii conducători au case de 1 000 000 de dolari. „De unde Nicolae Cebotari are casă de 1 000 000 de dolari? Da, am și eu casă de 500 000 de dolari, dar eu sunt om de afaceri. Kolea, de unde casă de 1 000 000 de dolari? Vă spun eu. E vorba de bani din contracte, din transmisiuni. De ce FMF nu organizează un tender privind echipamentul naționalei? A fost aleasă o firmă și an de an se merge alături de ea. E vorba de comisioane colosale încasate de conducătorii FMF”, a punctat Kiseliov.
Și fostul internațional, Ion Testemițanu, a cerut demisia actualei conduceri a FMF. „Comitetul Executiv al FMF s-a întrunit în ședință și decide în aceste momente dacă Oleinicenco va avea un contracandidat la alegerile de mâine. Eu bănuiesc decizia care va fi luată, dar vrea să-i văd în față pe cei care o vor lua. Actualmente, echipa națională se află pe locul 177 în lume, dar peste ceva timp vom ajunge la coada clasamentului, pe locul 208. Mai grav e că riscăm să nu mai avem fotbal în R. Moldova. Noi mai știm cum a ajuns Oleinicenco peste noapte președinte, știm salariile pe care le au conducătorii FM. În același timp, fotbaliștii, antrenorii și veteranii mor de foame. Unii conducători ai FMF sunt implicați în trucare meciurilor, dar numele lor sunt protejate. Noi cerem organelor de drept să ducă până la capăt acest dosar și să fie scoși la iveală cei care protejează aceste nereguli”, a conchis Testemițanu.
Jim Carrey a desenat o caricatură a Melaniei Trump care a pus Twitter-ul pe jar
Cât valorează inelul de logodnă personalizat primit de Maria Sharapova
Cum le-a schimbat trecerea timpului pe cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. Imagini vechi de peste 20 de ani