VIDEO // Ucrainenii a inventat o armă inteligentă ce DISTRUGE trupele lui Putin: Rusia nu o poate opri


Deși războiul Moscovei din țara vecină a ”mâncat” sute de miliarde de euro, în cele 1.142 de zile, Kremlinul nu și-a atins obiectul de a cuceri tot teritoriul. Acum, Ucraina a inventat o armă inteligentă ce poate străpunge trupele lui Putin. Kievul a dezvoltat roboți care se deplasează pe sol, fără ca Rusia să-i poată opri.
Ucraina testează noi roboți la sol controlați prin cabluri de fibră optică. Această armă este o continuare a apariției dronelor FPV cu fibră optică, pe care Ucraina și Rusia le operează, potrivit Business Insider.
Cablurile de fibră optică sunt rezistente la bruiajul de semnal electronic, spre deosebire de conexiunile de radiofrecvență. Ucraina lucrează la noi tipuri de drone de luptă cu fibră optică care pot trece prin bruiajele rusești. Acestea nu zboară ca ceilalți; sunt roboți de pământ.
Brave1, o operațiune guvernamentală ucraineană care facilitează inovația în industria de apărare, a declarat că dronele controlate cu fibră optică sunt la mare căutare în armata Kievului, deoarece sunt rezistente la războiul electronic tradițional al rușilor.
Operațiunea a găzduit recent un eveniment în Ucraina, unde au fost testate șapte vehicule terestre fără echipaj (UGV) cu fibră optică. În comparație cu dronele cu fibră optică sau FPV, care zboară zilnic în luptă, tehnologia este încă în stadii incipiente, dar organizația a spus că a identificat câțiva roboți promițători.
Brave 1 a spus că, pe baza testelor, cele mai bune roluri pentru UGV-urile controlate cu fibră optică sunt probabil misiunile de luptă sau de autodetonare, mai degrabă decât sarcinile logistice, în care un robot care se mișcă înainte și înapoi pe aceeași rută și-ar putea încurca cablurile sau s-ar prinde de un obiect de pe sol.
Spre deosebire de conexiunile de radiofrecvență, care sunt vulnerabile la bruiaj de semnal electronic, cablurile de fibră păstrează o legătură constantă între o dronă și operatorul acesteia pe o rază de câțiva mile.
Conexiunile prin cablu de fibră optică au fost limitate la dronele FPV, dar Ucraina caută acum să extindă utilizarea acestei tehnologii la vehiculele terestre fără echipaj (UGV) din cauza războiului electronic rusesc și pentru că undele radio pot fi afectate de teren. Cablurile de fibră optică pot ajuta la asigurarea unei conexiuni mai stabile.
UGV-urile sunt roboți controlați de la distanță care pot executa misiuni logistice și de luptă, cum ar fi livrarea de muniție în linia frontului, evacuarea soldaților răniți, lansarea de atacuri asupra pozițiilor trupelor, plasarea de mine terestre și explodarea lângă vehicule blindate.
Un înalt oficial ucrainean a declarat anterior BI că crede că UGV-urile vor fi „următoarea tehnologie care schimbă jocul” a războiului. Atât Kievul, cât și Moscova au folosit deja acești roboți în luptă. Unele sunt echipate cu mitraliere și camere termice pentru misiuni pe timp de noapte.
Noile UGV-uri cu fibră optică ar fi o evoluție în acest spațiu tehnologic. Cablurile de fibră optică „pot servi, de asemenea, ca un canal de comunicare alternativ pentru controlul UGV-urilor în situațiile în care alte tipuri de conexiune nu sunt disponibile din cauza interferențelor puternice EW”, a spus Brave1.
Brave1 a explicat că, deoarece acum știe că UGV-urile pot funcționa cu cabluri de fibră optică, organizația trebuie să dezvolte tactici pentru roboți. O face cu ajutorul forțelor militare și de securitate ucrainene. Kievul intenționează să obțină mii de aceste sisteme în acest an. Testele UGV sunt cel mai recent exemplu de interferență electronică care alimentează o cursă tehnologică cu mize mari între Ucraina și Rusia. Cele două armate caută în mod constant soluții inovatoare pentru a-și menține dronele și roboții în funcțiune.
Roboții de sol au fost mai puțin obișnuiți în timpul războiului decât roiurile de drone aeriene, dar ei joacă un rol. Ucraina operează, de asemenea, o flotă de drone navale, pe care Kievul s-a bazat pentru a dăuna Flotei Rusiei de la Marea Neagră.











































































