VIDEO // Trei tineri au fost prinși la VAMĂ cu buzunarele pline de DOLARI. Aceștia au încercat să introducă fraudulos în R. Moldova peste 180 000 de dolari
Trei tineri cu vârste de 22, 28 și 31 de ani au încercat să introducă fraudulos în R. Moldova, prin punctul de trecere a frontierei Vulcănești, 181 000 de dolari. Aceștia au ascuns banii în buzunarele de la haine, dar și sub centurile de la brâu.
Potrivit Serviciului Vamal, cei trei veneau din Ucraina și se aflau într-o mașină condusă de un bărbat de 29 de ani. Șoferul a ales culoarul verde „nimic de declarat”, însă vameșii au dispus efectuarea controlului fizic detaliat al mașinii, dar și al pasagerilor.
Cei patru au fost invitați în biroul inspectorilor vamali și au început să scoată din buzunare pachete cu dolari. Astfel, unul dintre suspecții a reușit să ascundă în hainele pe care le purta suma de 81 000 de dolari, iar ceilalți doi – câte 60 000 și, respectiv, 40 000 de dolari.
La fața locului au intervenit ofițerii Departamentului antifraudă al Serviciului Vamal care, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, au ridicat banii și cinci telefoane.
De asemenea, au fost reținuți cei patru bărbați, inclusiv șoferul. Oamenii legii urmează să stabilească la cine urmau să ajungă cei 181 000 de dolari.
Ulterior, ofițerii vamali au desfășurat cinci percheziții la domiciliile și în mijloacele de transport ale bănuiților. Unul dintre suspecți a fost anterior cercetat penal pentru organizarea migrației ilegale, furt și provocarea de accidente, notează procurorii.
Aditivul alimentar E171, folosit în mod special în paste tartinabile, supe, sosuri pentru salate sau suplimente alimentare, interzis în R. Moldova, la fel ca în UE: ANSA sporește controalele
CSE, măsuri URGENTE pentru a nu admite deconectarea energiei electrice după 1 ianuarie 2025. Unele întreprinderi își vor schimba PROGRAMUL de lucru, iar administratorii clădirilor publice și unităților comerciale vor limita iluminatul cu 30%
Îndemnul Maiei Sandu pentru cetățenii R. Moldova, în contextul situației de pe piața energetică: „Mici schimbări în obiceiurile noastre zilnice pot avea un impact mare – ne ajută să economisim energie și să reducem costurile”