VIDEO // Reţete de aperitive delicioase pentru masa de Paşti
Sărbătorile pascale se apropie cu paşi repezi şi eşti în căutare de reţete noi cu care să-ţi impresionezi familia? Îţi recomandăm aceste reţete de aperitive delicioase!
Dacă te pregăteşti pentru masa de Paşti şi vrei să încerci câteva aperitive noi trebuie să încerci aceste reţete care ne-au inspirat. Fie că optezi pentru ceva simplu, colorat sau gustos/prăjit vei găsi inspiraţie pentru toate gusturile!
Iată ce reţete de aperitive trebuie să încerci anul acesta pentru masa de Paşti:
Rulouri cu pui şi legume prăjite
Se prepară rapid şi sunt delicioase alături de un sos picant. Pieptul de pui se sotează cu ceapa, morcovii, ciupercile şi varza pentru a obţine o umplutură delicioasă pe care să o foloseşti pentru foile cumpărate. Rulourile se prăjesc în baie de ulei şi pot să constituie un aperitiv delicios şi diferit pentru masa de Paşti.
Piept de pui umplut cu mozzarella şi prăjite
Este un aperitiv delicios pe care îl poţi prepara în locul şniţelelor. Se umple pieptul de pui cu mozzarella, se trece prin făină, ou şi un amestec de parmezan, pesmet şi condimente, după care se lasă la prăjit.
Drob de miel (reţetă Jamila Cuisine)
Ingrediente:
- organe de miel:
- 4 legături de ceapă verde;
- 4 legături de usturoi verde;
- 6 ouă crude;
- 3 ouă fierte;
- 2 legături de pătrunjel;
- 2 legături de mărar;
- ulei de măsline;
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
Organele se taie în bucăți potrivite ca mărime, după ce au fost curățate, și se fierb timp de 30-40 de minute sau până când sunt bine fierte.
Cât timp se răcesc organele, se călesc ceapa și usturoiul într-o tigaie cu puțin ulei de măsline timp de 10 minute. După ce se răcesc organele, se taie în cubulețe mici. Apoi se bat ouăle crude, se pun peste cubulețele de organe, se adăuga ceapa și usturoiul, pătrunjelul și mărarul, se adaugă un praf de sare și unul de piper și se amestecă până se omogenizează.
Amestecul se pune într-o tavă care a fost unsă în prealabil cu ulei și tapetă cu hârtie de copt. După ce tava s-a umplut pe jumătate, se pun cele trei ouă fierte, întregi, apoi se adaugă restul compoziției până se umple tava. Se nivelează compoziția și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180⁰ Celsius pentru 30-40 de minute. După ce se răcește, poate fi feliat.
Creveţi în crustă de fulgi de cocos
Ingrediente:
1 ou
1/2 cană cu făină
2/3 cană cu bere
1 linguriţă cu praf de copt
24 de creveţi decorticaţi
1/4 cană cu făină
2 căni cu fulgi de cocos
3 căni cu ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Pregăteşte o tavă tapetată cu hârtie de cop. Amestecă într-un bol oul, 1/2 cană cu făină, berea şi praful de copt. Pune 1/4 cană cu făină într-un bol, iar fulgii de cocos într-un alt bol.
Ţine creveţii de coadă şi dă-i prin făină, scuturând cu grijă excesul.
Înmoaie creveţii în amestecul de ou, lăsând excesul de aluat să curgă de pe ei.
Rulează creveţii prin fulgii de cocos şi aşază-i pe tava tapetată cu hârtie de copt, apoi pune-i la frigider timp de 30 de minute.
Încinge uleiul într-o friteuză şi prăjeşte creveţii timp de 2 - 3 minute, până când se rumenesc.
Scoate-i pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie pentru a se scurge excesul de ulei
Serveşte creveţii calzi, cu sosul tău preferat.
Ruladă de pui cu spanac
Ingrediente:
2-3 bucăţi de piept de pui
spanac proaspăt, în funcţie de câtă umplutură vrei să iasă
o cutie cu brânză ricotta sau telemea sfărâmată, în funcţie de gust
usturoi
sare
piper
ulei de măsline
cimbru.
Mod de preparare:
Pieptul de pui se tamponează cu şerveţele pentru a fi complet uscat. Se pune fiecare bucată între o folie alimentară şi se bate pentru a se uniformiza. Se aşază bucăţile una lângă cealaltă ca să le poţi rula.
Spanacul se căleşte cu puţin ulei de măsline şi usturoi până când se evaporă apa. Se amestecă apoi cu brânza şi se asezonează cu condimentele dorite, după gust. Se întinde amestecul de spanac cu brânză peste pieptul de pui, se rulează şi se aşază într-o tavă de chec în care s-a pus hârtie de copt.
Se presară cimbru peste ruladă şi se unge cu puţin ulei de măsline. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se introduce la cuptorul încins în prealabil la 180 de grade Celsius.
Se lasă acoperită o jumătate de oră, după care se mai lasă aproximativ o jumătate de oră descoperită.
Se poate servi caldă alături de o salată de crudităţi sau legume trase în unt, dar va fi la fel de gustoasă şi rece.
Sursa: eva.ro
METEO // Vremea schimbă foaia: Cod galben de scădere a temperaturii medii zilnice și de ghețuș
VIDEO // România ADERĂ astăzi la programul Visa Waiver. Când vom putea călători propriu-zis fără viză în SUA. Care sunt documentele, costurile și pașii care trebuie urmați
R. Moldova a cumpărat energie electrică în valoare de peste 15 MILIOANE de euro de la începutul anului 2025. Peste 57% din energia consumată provine din România