VIDEO // PUN acuză Procuratura Generală că l-a protejat în această campanie pe Igor Dodon și pe „acoliții lui corupți”: „Execută indicațiile care vin de la steaua rubinie de la Kremlin”


Procuratura Generală (PG) nu a mișcat niciun deget pentru a-l trage la răspundere pe liderul socialiștilor Igor Dodon în dosarul „kuliok” și în cel care vizează finanțarea campaniei sale electorale din 2016 prin „schema Bahamas”, alături de mai mulți fruntași ai PSRM, ceea ce ar demonstra că procurorii l-ar proteja pe acest concurent electoral.
De asemenea, PG nu a rezolvat cazul care vizează clădirea consulatului R. Moldova de la Odesa, dar nici pe cel al anabolizantelor, cu implicarea fostului Ambasador de la Moscova, Andrei Neguță.
Acuzațiile au fost lansate astăzi de către deputatul Iurie Reniță, candidat al Partidului Unității Naționale (PUN) la alegerile parlamentare anticipate de la 11 iulie curent.
„Procuratura Generală a R. Moldova este o instituție dependentă de PSRM și execută indicațiile care vin de la steaua rubinie de la Kremlin. Din păcate, aceste două dosare („kuliokul” și „Bahamas” - n.r.) au fost conservate, înghețate pentru a-l proteja pe Dodon și pe acoliții lui corupți”, a declarat Reniță astăzi, într-o conferință de presă.
Deputatul crede că viitorul Parlament trebuie să fie unul „combativ”, care „să rezolve” în primul rând aceste dosare, astfel încât Igor Dodon să ajungă „pe banca acuzaților și apoi la Penetenciarul nr. 13”, iar conducerea PG - să fie demisă.
Liderul PUN, Octavian Țîcu, a adăugat în cadrul aceleiași conferințe, că „partidele oligarhice”, ajutate de Kremlin, s-ar folosi de jocurile geopolitice în „interesele lor meschine” și ar fi aruncat în actuala campanie „piste false de vot false” prin puzderia de partide înscrise la alegeri.
Acesta a îndemnat alegătorii să voteze duminică în favoarea PUN-ului, afirmând că acest partid este „unica forță unionistă” din aceste alegeri parlamentare.
„Scuze nu vor exista după 11 iulie. Misiunea viitorului Parlament, după soluționarea acestor dosare, este reUnirea cu România”, a punctat Octavian Țîcu.











































































