VIDEO // Poliția a reușit să prevină o tragedie care li se putea întâmpla unor bătrâni din Căușeni: Au pus hoții la pământ imediat ce aceștia au intrat, noaptea, în ograda victimelor, fiind înarmați cu cuțite
S-au înarmat cu cuțite și scotch, și-au pus cagule pe față și s-au pornit să fure de la doi bătrâni din satul Ursoaia, raionul Căușeni, „100 000 de lei”, așa cum le-a spus un pușcăriaș. Numai că oamenii legii îi așteptau la locul infracțiunii și i-au încătușat imediat ce aceștia au pătruns, pe timp de noapte, în gospodăria victimelor.
Doi tineri cu vârste de 18 și 23 de ani au fost reținuți în bucătăria bătrânilor de către ofițerii Direcției investigații criminale și Direcției urmărire penală a INI, în comun cu angajații Inspectoratului de poliție Căușeni și al mascaților BPDS „Fulger”, sub conducerea procurorilor PCCOCS.
Potrivit oamenilor legii, indivizii acționau la indicația membrilor unui grup criminal organizat dirijat din penitenciare, care le-au transmis că bătrânii ar păstra acasă 100 de mii de lei. Discuțiile dintre cei implicați au fost înregistrate de polițiști, fapt care a dus la prevenirea unei eventuale tragedii.
Aceștia intenționau să obțină banii prin maltratarea fizică a victimelor.
„Aceștia și-au pregătit cagule, lipici și cuțitul pentru ca să comită atacul tâlhăresc. Totuși, oamenii legii le-au deconspirat planul infracțional bine organizat, iar aproape de miezul nopții din 5 septembrie 2024, când bănuiții au pătruns forțat în gospodăria familiei, au fost reținuți, fără ca aceștia să le poată cauza daune victimelor ori să-i agreseze fizic”, precizează Inspectoratul General al Poliției.
Cei doi tineri au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, iar investigațiile penale în acest caz continuă, inclusiv pentru a deconspira și ceilalți membri ai grupului criminal organizat.
Peste 600 de școli din R. Moldova utilizează deja catalogul electronic: Mai mult de 100 au renunțat în totalitate la catalogul pe hârtie
Însărcinatul cu afaceri al Moscovei în R. Moldova, convocat la sediul MAE: „Responsabilitatea pentru criza energetică din regiunea transnistreană revine exclusiv Federației Ruse și companiei Gazprom, care au decis să sisteze livrările de gaze”
Capacitatea comercială necesară pentru a acoperi 100% din consumul de energie electrică în ziua de 10 ianuarie, rezervată cu succes la hotarul cu România