VIDEO // Pasărea pe limba ei piere! Ce spunea Ion Ceban despre inundațiile din Chișinău până a prelua mandatul de primar al capitalei: „Dacă o să vă spun, o să râdeți”
Până a prelua mandatul de primar, Ion Ceban acuza administrațiile precedente că nu s-au ocupat deloc de sistemul pluvial al capitalei și promitea să scape Chișinăul de inundații „în doi ani de zile”.
Ceban conduce Primăria Chișinău de circa cinci ani, iar aproape fiecare ploaie ce cade peste capitală continuă să provoace inundații și pagube materiale.
După ce ploile de miercuri au transformat, din nou, sectorul Buiucani „într-o mică Veneție”, internauții au găsit imagini video în care Ceban arăta, în 2019, că „știe” ce trebuie să facă, mai ales că anumite aspecte ale problemei i se păreau „de râs”.
„Dacă este să ne referim la zona Zorile, avem țevi de doi metri care sunt 80 la sută bătute. Am avea nevoie de aproximativ zece milioane de lei și în doi ani de zile am putea curăța toate aceste canalizări pluviale”, a declarat atunci Ceban.
Un alt exemplu oferit de Ceban viza „magistrala care vine de la Telecentru pe str. Ismail și, de obicei, unde avem probleme la Pegas”.
„Acolo e o chestiune foarte simplă, dacă o să vă spun, o să râdeți. Avem o țeavă de 800 care intră ca o gură de sticlă într-o țeavă de 350, pe o porțiune de 5 metri. După care iarăși vine o țeavă de 800. (…) Noi am făcut demersurile necesare și eu sper foarte mult că în scurt timp lucrările o să înceapă și o să vedeți că problema se rezolvă”, promitea Ceban.
Declarațiile lui Ion Ceban din 2019:
Inundațiile din sectorul Buiucani din 29 mai 2024:
Sistem de schimb rapid de informații privind produsele periculoase, similar celui existent în UE, instituit în R. Moldova: Orice produs periculos va fi semnalat rapid, iar cetățenii vor fi informați imediat
Șoferii din Transnistria, obligați să susțină examene teoretice și practice la ASP pentru obținerea permiselor de conducere: Chișinăul îi ajută pe transnistreni să evite examenele în statele care s-au angajat să recunoască actele emise în R. Moldova
Podul de la Buțeni a intrat în reparații: Lungime de 26,5 metri, lățime de 12 metri și investiții de peste 12,3 milioane de lei