VIDEO // O provocare mortală pe TikTok: Oamenii își rup gâtul și mor înecați. Mai multe victime în ultima jumătate de an
Provocările pe care tinerii le acceptă în mediul online sunt adesea mortale. O dovedește o nouă tendință care „furori” pe Tik-Tok, însă protagoniștii își pierd viața. S-a întâmplat deja de patru ori în ultimele 6 luni.
Utilizatorii TikTok sunt avertizați să nu copieze cea mai recentă tendință mortală care provine din aplicația deținută de China, după patru decese în șase luni.
Aplicația video de pe rețelele de socializare a devenit sinonimă cu tendințe idioate, cum ar fi provocarea „boat Jumping” (săriturile de pe o barcă în viteză).
Cu alte cuvinte, „Boat Jumping” provocarea mortală din mediul online în care apar persoane care execută salturi cu spatele de pe partea din spate a unor ambarcațiuni în plină viteză.
Însă, în loc să execute o mișcare de căutare a senzațiilor tari și a nervilor tari pentru like-uri și click-uri, patru persoane și-au rupt gâtul la aterizare, s-au trezit în apă fără să se poată mișca și au murit înecate, transmite newsweek.ro.
Vorbind după cel mai recent incident din Childersburg, Alabama, Statele Unite, căpitanul echipei de salvare din Childersburg, Jim Dennis, a povestit că aceste decese puteau fi „ușor de evitat”.
„În ultimele șase luni am avut patru înecuri care puteau fi evitate cu ușurință.Făceau o provocare TikTok în care te urci într-o barcă care merge cu viteză mare, sari de pe marginea bărcii, nu te scufunzi, sari cu picioarele înainte și te apleci în apă.
„Aceasta este o preocupare foarte mare, deoarece am văzut această tendință în rândul tinerilor. Nu o faceți, nu merită să vă pierdeți viața”, a declarat Jim Dennis.
Una dintre victimele recente ale acestei provocări a fost un bărbat de care era tatăl a trei copii.
Soția și copiii săi se aflau pe barcă în acel moment și, în mod șocant, a transmis live pe Tik-Tok moartea soțului ei.
METEO // Vremea schimbă foaia: Cod galben de scădere a temperaturii medii zilnice și de ghețuș
VIDEO // România ADERĂ astăzi la programul Visa Waiver. Când vom putea călători propriu-zis fără viză în SUA. Care sunt documentele, costurile și pașii care trebuie urmați
R. Moldova a cumpărat energie electrică în valoare de peste 15 MILIOANE de euro de la începutul anului 2025. Peste 57% din energia consumată provine din România