VIDEO // Momentul în care rușii își detonează propriile mine ca să iasă din încercuirea ucraineană
Rusia își continuă încercarea de a captura orașul ucrainean Avdiivka, fără a ține seama de pierderile uriașe care se apropie de un maximum istoric.
Rușii își detonează propriile mine ca să iasă din încercuirea ucraineană, încercând să avanseze cu orice preț pe frontul ucrainean.
„Inamicul încearcă să avanseze și noi îl împingem înapoi”, a declarat Oleksandr Ștupun, purtătorul de cuvânt al Forțelor Sudice ale Ucrainei, transmite Newsweek.
Potrivit lui Ștupun, pierderile Rusiei în ultimele șase zile au fost de 2 500 de morți și răniți în zonă.
Rusia a încercat să treacă prin apărarea Ucrainei din nord, dar nu a reușit să treacă de o linie feroviară, potrivit lui Vitalii Barabaș, șeful administrației militare a Avdiivka.
Unitatea Shadow a postat un video care arată un tanc rusesc ce lovește o mină ucraineană. După aceea, echipajul tancului rus a luat decizia de a detona zonele minate chiar de ruși, pe măsură ce se deplasau.
Potrivit lui Ragnar Gudmundsson, un analist din Islanda, Rusia a atins un record de peste 1 400 de morți în luptă într-o singură zi la 20 octombrie și a înregistrat o medie de 900 de oameni pe zi uciși în luptă în perioada 10 - 20 octombrie, ceea ce coincide cu forțarea liniei spre orașul Avdiivka, un oraș cheie pe frontul de est la nord de orașul Donețk.
Conform estimărilor lui Gudmundsson, singurele momente în care pierderile trupelor militare ruse au avut loc într-un ritm comparabil, săptămânal, au fost în februarie și martie 2023, perioade de lupte intense în jurul orașelor Bahmut.
Un raport publicat de Forțele Armate ale Ucrainei sugerează că o forță rusă de 20 - 25 000 de oameni a trecut de la pregătirea pentru luptă la ineficacitatea de luptă din cauza pierderilor grele, în trei săptămâni: 1 500 de morți și 2 000 de răniți grav.
Soldații din prima linie nu pot fi înlocuiți cu ușurință fără a elimina personalul din spate și unitățile de sprijin.
Oficial din Guvernul României: Autostrada Unirii, gata până în 2030 „pentru a lega Moldova și Republica Moldova de Transilvania și Europa, dar și de București, traversând munții Carpați”
Transferurile necesare pentru plata salariilor cadrelor didactice, efectuate începând cu 20 ianuarie: 816,5 milioane de lei, dintre care 215,5 milioane de lei pentru profesorii din Chișinău
„Energocom” a găsit energie electrică pentru a asigura consumul de marți pe malul drept al Nistrului: Cu 3% mai mult decât astăzi