VIDEO // EXPLICAȚIA Maiei Sandu vizavi de motivele pentru care Sergiu Sârbu nu a fost primit la ședința CSS: „Vine dintr-o GRUPARE membrii căreia sunt implicați direct...”
Președintele Maia Sandu este convinsă că a procedat corect atunci când a decis ca președintele Comisiei parlamentare pentru securitate și ordine publică, Sergiu Sârbu, deputatul Platformei „Pentru Moldova” formată din deputați ai Partidului Șor și transfugi democrați, să nu fie lăsat astăzi să intre la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), deși e membru din oficiu al acestei structuri.
Potrivit Maiei Sandu, pe ordinea de zi a ședinței a figurat subiectul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău (AIC), iar deputatul Sergiu Sârbu ar face parte dintr-o grupare care ar fi implicată în înstrăinarea acestui bun al statului.
CITIȚI și VIDEO // Președintele Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, în cadrul căreia s-a discutat despre concesionarea Aeroportului: „Din păcate, nu s-a prea întâmplat nimic pe acest dosar”
„Noi am discutat astăzi despre concesionarea AIC. În situația în care domnul Sârbu vine dintr-o…, dintr-o grupare parlamentară, unii dintre membrii căreia sunt implicați în subiectele pe care le-am discutat noi astăzi aici, sunt implicați direct... Acest lucru nu înseamnă altceva decât conflict de interese. Și, în acest caz, pornind de la interesul țării, de la interesul finalizării acestor anchete extrem de importante și, mai ales, să reușim să întoarcem AIC statului R. Moldova, am considerat și consider în continuare că domnul Sârbu nu a putut să asiste la această discuție. L-am informat exact așa și pe dumnealui”, a spus Maia Sandu.
Amintim că Sergiu Sârbu s-a plâns că angajații Serviciului Protecție și Pază de Stat nu i-au permis accesul în Președinție și l-au „bruscat”. Totodată, acesta a confirmat că a fost informat în această dimineață că nu mai este invitat la ședința CSS.
„Mi s-a spus că ar fi vorba de un conflict de interese, deoarece va fi examinat subiectul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. E un subiect dureros pentru Maia Sandu, dar ce conflict de interese aș avea?”, a întrebat deputatul.
Alegărorii din R. Moldova cu cetățenie română au ieșit în număr mare să aleagă PREȘEDINTELE României. Peste 80 000 de persoane au votat la cele 59 de secții de votare din R. Moldova
Un rabin cu cetățenia R. Moldova, ucis în Emiratele Arabe Unite. Tel Avivul promite răzbunare, iar Chișinăul monitorizează situația
Alegeri prezidențiale în România: Număr-record al cetățenilor români din R. Moldova care au mers la urne pentru a alege președintele tuturor românilor