VIDEO // Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a lăsat în vigoare ordonanța de refuz în cazul urmăririi penale care vizează faimosul „kuliok”. „Dodon nu s-a prezentat la cele OPT ședințe... Vom contesta decizia și vom ajunge la Parchetul European”
După opt ședințe de judecată, în care Igor Dodon sau avocații acestuia nu s-au prezentat în fața magistraților, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a lăsat în vigoare ordonanța de refuz pentru începerea urmăririi penale în cazul faimosului „kuliok”, emisă de Procuratura Anticorupție, a anunțat astăzi deputatul Iurie Reniță, cel care a contestat în instanța de judecată ordonanța respectivă.
„Dodon și reprezentanții acestuia nici măcar nu s-au prezentat la ședințele de judecată, probabil cunoșteau din timp verdictul. Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a lăsat în vigoare ordonanța remisă de Procuratura Anticorupție. Voi face recurs la Curtea de Apel Chișinău. După ce voi epuiza toate căile de atac interne, atunci mă voi adresa Parchetului European, unde șef este Laura Codruța Kövesi. Sunt sigur că o echipă de procurori independenți va examina obiectiv cazul kuliok”, a precizat astăzi Iurie Reniță, în cadrul unui briefing de presă.
De asemenea, Iurie Reniță a prezentat ultimele evoluții privind cazurile de spălare a banilor din Federația Rusă prin filiera Bahamas.
„Urmare demersurilor mele și ale deputatului Octavian Țîcu către Autoritatea Națională de Integritate (ANI) vizavi de nedeclararea intenționată a împrumuturilor de 6,5 milioane și, respectiv, 0,5 milioane lei de către deputații socialiști Corneliu Furculiță și Vasile Bolea, constatăm că instituțiile statului se eschivează de la îndeplinirea obligațiunilor directe ce le revin conform legislației în vigoare. Astfel, ANI, după verificarea documentelor prezentate de noi, le-a remis Procuraturii Anticorupție (PA). Recent am fost informați de PA despre returnarea către ANI a documentelor respective. Fără a fi mare expert în domeniul justiției, este lesne de constatat că cele două autorități ale statului – ANI și PA – s-au angajat într-un ping-pong politic și se acuză reciproc pentru a-și declina responsabilitățile. Asta pentru că persoanele direct vizate sunt Furculiță și Bolea, care fac parte din anturajul cel mai apropiat al lui Igor Dodon. În acest sens, putem trage concluzia că atât ANI, cât și Procuratura Generală, prin intermediul PA, sunt responsabile de situația creată”, a punctat Reniță.
Alegărorii din R. Moldova cu cetățenie română au ieșit în număr mare să aleagă PREȘEDINTELE României. Peste 80 000 de persoane au votat la cele 59 de secții de votare din R. Moldova
Un rabin cu cetățenia R. Moldova, ucis în Emiratele Arabe Unite. Tel Avivul promite răzbunare, iar Chișinăul monitorizează situația
Alegeri prezidențiale în România: Număr-record al cetățenilor români din R. Moldova care au mers la urne pentru a alege președintele tuturor românilor