VIDEO // Invenţie excelentă: Primul ANTIFURT care blochează telefonul în buzunar
Acum există însă o soluţie ingenioasă care împiedică efectiv hoţul să-ţi sustragă telefonul din buzunar. Iată cum funcţionează!
Cu toate soluţiile tehnologice de blocare şi de urmărire a telefoanelor mobile, furturile acestor device-uri nu au încetat. Hoţii continuă să stea cu ochii pe telefoanele noastre, iar atunci când le obţin, le valorifică prin reţele ascunse, aparatele fiind deblocate şi re-softate pentru a fi revândute pe piaţa neagră. Odată furat, sunt şanse mici să-ţi mai recuperezi telefonul.
Exact asta s-a întâmplat cu câţiva ani în urmă, când un tânăr se plimba liniştit pe străzile oraşului suedez Goteborg: trei indivizi s-au apropiat repede de el.
Iniţial, nu i s-a părut ceva suspect, dar când unul dintre cei trei tipi a încercat să-i distragă atenţia, şi-a dat seama că ceva nu-i în regulă. Pe urmă s-a gândit că un alt individ din grup i-o fi furat telefonul din buzunar, deşi nici n-a simţit când s-ar fi putut întâmpla asta.
Din păcate, aşa era: rămăsese fără telefon. Tocmai i se făcuse „trucul cu dansul”, o metodă prin care hoţii se mişcă în jurul victimei şi o ameţesc puţin pentru a-i înşela atenţia, apoi operează rapid şi fără indicii.
Când a realizat că i s-a furat telefonul, tânărul a început să alerge după hoţi. Aceştia au luat-o pe o alee întunecată, iar el a renunţat să se expună, preferând să sune la Poliţie. Credea că îi vor depista, pentru că mobilul avea GPS, dar s-a înşelat. Nu şi-a mai găsit niciodată telefonul.
De atunci, şi-a stors mintea, căutând o metodă prin care să prevină furtul telefonului din buzunar, dar nu doar pentru el, ci pentru oricine. Împreună cu echipa de la C-Safe, a inventat Kickstarter, un produs a cărui lansare este programată pentru astăzi, 5 aprilie. Filmuleţul de mai jos demonstrează cât de eficient este acest sistem simplu. Indiferent că se află în buzunar sau în geantă, telefonul nu mai poate fi scos şi nici nu mai poate cădea, aşa că eviţi şi riscul de a-l pierde.
Sursa: eva.ro
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană
INTERVIU // Iurie Ciocan, pentru Gândul: „Președintele României trebuie ales inclusiv cu un suport masiv din partea cetățenilor români din R. Moldova”
Adrian Dupu, vot la Chișinău pentru prezidențialele din România: „Am votat cu gândul la R. Moldova, pentru că îmi doresc un președinte care să iubească și R. Moldova la fel de mult cum iubește România, care a demonstrat că îi pasă de R. Moldova”