VIDEO // Grupare de contrabandiști cu țigări, din care făceau parte și cetățeni ai R. Moldova, destructurată: Operațiune comună a oamenilor legii din R. Moldova, România și Bulgaria
Un grup infracțional condus de la Iași, România, specializat în contrabandă cu țigări și din care făceau parte și trei bărbați din R. Moldova, a fost destructurat de oamenii legii în urma unei operațiuni comune R. Moldova - România - Bulgaria, sub coordonarea agenției europene SELEC.
Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), membrii grupului infracțional sunt investigați pentru transportarea ilegală în România a unor cantități de ţigări fie din R. Moldova, fie contrafăcute în Bulgaria.
„Acestea erau camuflate în locuri speciale amenajate în mașini, apoi erau depozitate în imobile deținute de membrii grupului infracţional, de unde au fost ulterior transferate în scopul vânzării atât în România, cât și în țări din Vestul Europei. În baza acestei cooperări internaționale, în România au avut loc peste 20 de percheziții, de unde au fost ridicate peste 30 000 de pachete de țigări din R. Moldova și Bulgaria, precum și sume de bani în euro, dolari americani și lire sterline, patru autovehicule folosite la transportul țigaretelor, înscrisuri și alte mijloace de probă”, precizează procurorii de la Chișinău.
În urma perchezițiilor, au fost reținute șapte persoane, inclusiv trei din Ungheni, R. Moldova, cu vârste de 51, 52 și 59 de ani. Potrivit acuzatorilor de stat, cel mai în vârstă dintre aceștia fost condamnat în mai multe dosare, începând din anii 2000, inclusiv pentru contrabandă.
Investigațiile penale în acest caz continuă, iar autoritățile de la Chișinău oferă tot sprijinul necesar colegilor de peste Prut.
Venea din Slovacia și a vrut să intre în R. Moldova cu o armă nedeclarată, dar i-a fost confiscată la vamă
Aura Șova, primele declarații, după ce a câștigat sezonul 12 Vocea României. Ce va face cu premiul cel mare: „Mie nu îmi lipsește nimic. Am un acoperiș deasupra capului, am ce să mănânc”
De la vulnerabilitate, la incluziune: Asociația PRODOCS oferă sprijin pentru copiii din centrele de plasament