VIDEO, FOTO // DIPLOMAȚI, oficiali și oameni de afaceri din R. Moldova au renunțat la costume și au făcut CLACĂ în cadrul „Cricova Wild Harvest Fest”. Participanții au făcut un VIN special din struguri ECO
Combinatul de Vinuri „Cricova” a organizat „Cricova Wild Harvest Fest” – un eveniment inedit, dedicat sustenabilității și promovării produselor ecologice, în cadrul căruia Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a fost partener. Mai mulți ambasadori, oficiali și oameni de afaceri au renunțat pentru câteva ore la codul vestimentar sobru, în schimbul mănușilor de lucru și al salopetei și au pornit la cules struguri de pe o podgorie de viță-de-vie eco întinsă pe 23 de hectare.
„Combinatul de Vinuri „Cricova” investește permanent în surse de energie regenerabilă și în tehnologii de producere cât mai aproape de mediul înconjurător. Totodată, vrem să le amintim prietenilor noștri, printre ei și reprezentanți ai corpului diplomatic, despre tradiția de a recolta strugurii împreună cu cei mai apropiați oameni, lucru care se întâmplă în fiecare gospodărie din R. Moldova”, a declarat director interimar, Combinatul de Vinuri „Cricova”, Sorin Maslo.
În cadrul evenimentului exclusivist au participat mai mulți ambasadori, oficiali de stat și oameni de afaceri care au colectat struguri ecologici, certificați de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și CERES (organism internațional de inspecție și certificare pentru alimente ecologice n.r.), care ulterior vor consolida baza unui nou vin din gama vinurilor organice.
„Este un eveniment extraordinar, organizat într-o zi minunată, cu muzică superbă pe fundal. Cu siguranță că îmi voi dori să repet această experiență și anul viitor. Sper să fie un eveniment și mai mare, la care să participe mai multă lume”, a spus Jeff Bryan, șeful Misiunii USAID în Moldova.
Ambasadorul Republicii Kazahstan în R. Moldova, Almat Aidarbekov: „După activitatea de oficiu, un pic de muncă fizică într-un mediu curat poate să facă doar bine. R. Moldova are tradiții puternice în industria vinului, iar faptul că le combină cu tehnologiile moderne și mâinile unor oameni buni, e clar că produsul final este unul extraordinar”.
Prezent la eveniment, Președintele de onoare al Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, Plamen Milanov, a precizat că sustenabilitatea și calitatea sunt standarde care trebuie promovate și dezvoltate, iar aceste principii stau la baza activității A.S.I.C.S.
„Este un eveniment care le arătă oaspeților din străinătate că în R. Moldova sunt produse bio. Am decis să susținem această acțiune, pentru că orice sprijin pentru businessul din R. Moldova aduce beneficia pentru toți moldovenii. Am demonstrat în ultimii ani că nu avem limite în a susține toate domeniile și toate categoriile de oameni. A.S.I.C.S. acordă suport pe toate dimensiunile”, a punctat Plamen Milanov.
Iar oficialii de stat prezenți la eveniment au remarcat că R. Moldova are potențial de sustenabilitate, care trebuie încurajat și dezvoltat.
„Este un exemplu bun și pentru alte companii. În R. Moldova avem cinci companii vitivinicole care sunt în proces de conversie, pentru a produce vinuri ecologice. Este o tendință și chiar o necesitate – la nivel global trebuie să poluăm cât mai puțin și să facem produce cât mai ecologice și cât mai calitative”, a adăugat secretarul de stat al Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Adrian Digolean.
La final, invitații speciali ai evenimentului au zdrobit la teasc struguri eco, iar din licoarea stoarsă va fi făcut un vin special, care să le amintească de această zi memorabilă. Mai mulți, oaspeții și-au lăsat autografele pe butoiul în care a fost turnat mustul, chiar pe plantație.
Jim Carrey a desenat o caricatură a Melaniei Trump care a pus Twitter-ul pe jar
Cât valorează inelul de logodnă personalizat primit de Maria Sharapova
Cum le-a schimbat trecerea timpului pe cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. Imagini vechi de peste 20 de ani