VIDEO // Ex-procurorul Nicu Șendrea ar fi avocatul reținut care ar fi perceput între 500 și 47 000 de euro, pentru a influența deciziile unor procurori și judecător: „Uăi, merită. Nu arunci banii în fântână, dar dai banii pentru libertatea ta”
Avocatul reținut astăzi în dosarul de „trafic de influență în circumstanțe agravante”, care ar fi perceput mită de zeci de mii de euro, iar acum se află în izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA) ar fi fostul procuror Nicu Șendrea, scrie Unimedia, cu referire la „surse din cadrul anchetei”.
Fostul procuror, care a devenit avocat, ar fi pretins și primit sume cuprinse între 500 de euro și 47 000 de euro, în schimbul promisiunii de a influența unii procurori și judecători în vederea soluționării pozitive mai multor cauze penale sau măsuri preventive.
În urma perchezițiilor din această dimineață, ofițerii anticorupție au ridicat mai multe obiecte și documente relevante cauzelor penale pornite de fapte de corupție, iar avocatul și un complice de-al său au reținuți pentru 72 de ore și urmează a fi plasate în izolator.
Nicu Șendrea a devenit cunoscut opiniei publice după altercațiile cu Pavel Grigorciuc, soldate cu spitalizarea procurorului, actual avocat și un dosar penal pe cealaltă parte a conflictului.
În 2017, crimemoldova.com scria că Șendrea ar fi fost protejat de un adjunct al procurorului general, iar averea acestuia s-ar fi îmbunătățit semnificativ în acea perioadă.
Pe 11 decembrie 2024, CNA a desfășurat percheziții de amploare într-un dosar de trafic de influență, comis în circumstanțe agravante, iar un avocat și complicele acestuia au fost reținuți. Înregistrările audio din cadrul dosarului, publicate de CNA, l-ar prezenta pe Șendrea cum se laudă că „tușește” dosare penale și-i propune persoanei cu care discută să dea mită pentru ca „să-și cumpere libertatea”.
Aura Șova, primele declarații, după ce a câștigat sezonul 12 Vocea României. Ce va face cu premiul cel mare: „Mie nu îmi lipsește nimic. Am un acoperiș deasupra capului, am ce să mănânc”
Maia Sandu le cere ambasadorilor să contribuie la atragerea investițiilor strategice în sectoare de producere, agricultură, energie verde și tehnologiile informaționale: ,,Aderarea la UE, prioritatea primordială a politicii externe"
Cea mai bună soluție pentru CRIZA ENERGETICĂ. Panourile solare pentru balcoane, tot mai populare. Cu cât reduc factura la energie