18:12:59 15.01.2025
Stiri

VIDEO // Cum arată la interior palatul lui Putin de la malul Mării Negre: ,,Este un bătrân dictator nebun care, chiar și în timpul războiului pe care l-a început, nu s-a putut opri și a continuat să-și construiască luxosul palat”

Actualitate 08.05.2024 07:30 Vizualizări1681 Autor: ZiarulNational
VIDEO // Cum arată la interior palatul lui Putin de la malul Mării Negre: ,,Este un bătrân dictator nebun care, chiar și în timpul războiului pe care l-a început, nu s-a putut opri și a continuat să-și construiască luxosul palat”

Piscină interioară, candelabre de cristal, capelă proprie și un tron. Fundația Anticorupție a opozantului rus Alexei Navalnîî a publicat chiar înainte de învestirea lui Vladimir Putin pentru un nou mandat prezidențialun videoclip din interiorul palatului acestuia de la malul Mării Negre, din apropiere de Ghelendjik.

Palatul lui Putin de la Ghelendjik a fost în sfârșit finalizat, iar reprezentanții Fundației Anticorupție au reușit să intre să îl vadă din interior cu ajutorul unei camere ascunse, relatează Ukrainska Pravda.

„Vom arăta cine este el cu adevărat. Este un bătrân dictator nebun care, chiar și în timpul războiului pe care l-a început, nu s-a putut opri și a continuat să-și construiască luxosul palat”, spune Fundația.

După ancheta asupra palatului lui Putin din 2021, un prieten al liderului rus, omul de afaceri Arkadii Rotenberg, a spus că imobilul îi aparține și că acolo va fi deschis un hotel cu apartamente.

Rotenberg, fostul partener de judo al lui Putin, care și-a vândut participația la firma de construcții de conducte de gaz Stroygazmontazh în 2019 pentru o sumă pe care RBC a cotat-o la aproximativ 75 miliarde de ruble, a declarat că a cumpărat palatul în același an.

"Acum nu va mai fi un secret, eu sunt beneficiarul", a spus Rotenberg într-un videoclip.

Președintele rus Vladimir Putin a negat personal, în 2021, că ar fi proprietarul somptuoasei reședințe de pe Malul Mării Negre.

,,Nu am văzut acest film, din lipsă de timp. Nimic din ce este prezentat acolo ca fiind bunurile mele nu-mi aparține mie sau rudelor mele", a spus Putin.

Totuși, după cum a aflat Fundația Anticorupție, după mai bine de 3 ani de la prima anchetă, niciun hotel de apartamente nu a apărut în palatul de pe Cape Idokopas, deși renovarea a fost deja finalizată.

Videoclipul înregistrat cu o cameră ascunsă prezintă lângă palat o alee cu statui, iar la interior, un aqua disco, o piscină, un jacuzzi, o sală de masaj, numeroase tablouri cu teme militare și patriotice, mobilier scump și candelabre de cristal.

În loc de o sală de jocuri de noroc sau un casino, există o capelă cu un triptic neobișnuit cu icoane ale Fecioarei Maria, Iisus Hristos și Sfântul Vladimir. De asemeneam există și un tron.

Fundația a publicat și planurile palatului. La momentul filmării, nu tot mobilierul fusese despachetat.

La etaj sunt 11 dormitoare, iar camerele principale ocupă aproximativ 275 de metri pătrați. Aici, veți găsi mai multe statui, busturi și cele mai bune produse străine.

Materialele de construcție pentru palat au fost achiziționate de la compania germană Knauf, compania finlandeză Tikkurila și compania franceză Ananbo. Există instalații sanitare de la companiile germane Jorger, Tece, Emco și Hansgrohe; companiile italiene Gessi și Vismara Vetro; companiile elvețiene Geberit și Laufen; și compania japoneză Omoikiri, potrivit Meduza.

Palatul are corpuri de iluminat de la compania italiană Flos, companiile spaniole Mantra și Aromas del Campo, compania belgiană Modular și compania chineză Osram, precum și candelabre de lux de la companiile franceze Baguès și Baccarat, compania britanică Vaughan și companiile italiene Arizz, Estro&Luminara și Il Paralume Marinai.

De asemeneam potrivit Meduza a mai fost găsit mobilier de la mărcile italiene Zanaboni, Scappini & C, Salda, Provasi, Roberto Giovannini, OAK, Mobili Di Castello, Angelo Cappellini, Andrea Fanfani și Medea.

Potrivit Fundației și Proekt, un organ de presă independent, banii necesari pentru construirea și întreținerea palatului lui Putin la Marea Neagră provin de la companii de stat sub forma unor servicii inexistente. De exemplu, potrivit reprezentanților Fundației, două filiale Transneft ar plăti 660 de milioane de ruble (7,3 milioane de dolari) pe an pentru a închiria anumite spații nerezidențiale din palat.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cine credeți că va prelua puterea în R. Moldova, după alegerile parlamentare din 2025?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md