VIDEO // Cetățean al R. Moldova, DISPĂRUT acum patru ani în Franța, unde gestiona o afacere: Suspecții, un moldovean și o ucraineancă, s-au stabilit la Chișinău
Un bărbat în vârstă de 45 de ani din R. Moldova, care administra activitatea unui service auto în regiunea Bordeaux din Franța, a dispărut în anul 2019, iar oamenii legii de acolo au rugat polițiștii din R. Moldova să efectueze percheziții la doi suspecți stabiliți între timp la Chișinău.
Potrivit solicitării transmise prin comisie rogatorie de către autoritățile de aplicare a legii din Republica Franceză, în apropierea domiciliului bărbatului dispărut a fost găsită geanta acestuia cu actele personale, iar automobilul său a fost găsit într-o altă regiune a Franței. La fel, au fost identificate și alte circumstanțe care ar indica faptul că acesta a fost răpit sau lichidat.
Oamenii legii din Franța au identificat două persoane care au avut legături cu bărbatul dispărut - un moldovean de 38 de ani și o ucraineancă cu vârsta de 36 de ani.
Cei doi s-au stabilit la Chișinău, părăsind Franța imediat după dispariția moldoveanului.
Polițiștii și procurorii din R. Moldova au identificat domiciliul celor doi și miercuri, 5 aprilie, cu suportul angajaților BPDS „Fulger” și în comun cu oameni ai legii din Franța, au efectuat patru percheziții în municipiul Chișinău - la domiciliul, locurile de muncă și în automobilele celor doi.
În urma perchezițiilor au fost ridicate telefoane mobile, înscrisuri de ciornă, care urmează să fie examinate în legătură cu dispariția cetățeanului moldovean în Franța.
Aditivul alimentar E171, folosit în mod special în paste tartinabile, supe, sosuri pentru salate sau suplimente alimentare, interzis în R. Moldova, la fel ca în UE: ANSA sporește controalele
CSE, măsuri URGENTE pentru a nu admite deconectarea energiei electrice după 1 ianuarie 2025. Unele întreprinderi își vor schimba PROGRAMUL de lucru, iar administratorii clădirilor publice și unităților comerciale vor limita iluminatul cu 30%
Îndemnul Maiei Sandu pentru cetățenii R. Moldova, în contextul situației de pe piața energetică: „Mici schimbări în obiceiurile noastre zilnice pot avea un impact mare – ne ajută să economisim energie și să reducem costurile”