16:36:14 22.11.2024
Stiri

VIDEO // Centrala de la Cernobîl, FILMATĂ cu o dronă

Știri 28.11.2014 12:06 Vizualizări3139 Autor: Daniela Hadei
VIDEO // Centrala de la Cernobîl, FILMATĂ cu o dronă vimeo.com


Accidentul nuclear de la Cernobîl, produs pe data de 26 aprilie 1986 la ora 1,23 noaptea, a zguduit o lume întreagă.

Mii de kilometri de pâmânt și ape au fost contaminate cu substanțe radioactive, sute de oameni au decedat și alte mii de persoane au fost afectate și intoxicate.

Un filmuleț impresionat în zona Cernobîla fost realizat anul acesta de către un videograf, care a utilizat o dronă specială pentru a surprinde o panoramă și o imagine completă a peisajului din 1986.

Danny Cooke, creatorul videoclipului, a realizat acest filmuleț la solicitarea CBS News.

Pentru realizarea proiectului său, tânărul s-a deplasat în Prîpeat, oraș în apropierea Centralei Atomoelectrice Cernobîl.

Tânărul a utilizat tehnică video de cea mai înaltă calitate, printre care o dronă DJI Phantom 2, o cameră Canon 7D și una de acțiune GoPro3+.

„Cernobîl este unul dintre cele mai interesante și periculoase locuri în care am fost. Dezastrul nuclear, care s-a întâmplat în 1986 (anul în care m-am născut), a avut un impact puternic asupra multor oameni, inclusiv asupra familiei mele care locuia în Italia. Nici nu-mi pot imagina cât de înfricoșătoare a fost experiența celor câteva sute de mii de locuitori din zonă“, a scris Danny Cooke în descrierea videoclipului pe Vimeo.com.

De asemenea, tânărul a precizat că în timpul șederii sale acolo, a întâlnit mai mulți oameni extraordinari.

„Am petrecut o săptămâna pentru explorarea Cernobâl și a orașului din apropiera centralei, Prîpeat. A fost ceva extrem de tulburător. Timpul a stat și încă mai există amintiri din întâmplările din trecut”, a mai adăugat Danny Cooke.

Accidentul nuclear de la Cernobîl a fost un accident major în Centrala Atomoelectrică Cernobîl. Acest dezastru este considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare, când un nor de precipitații radioactive s-a îndreptat spre părțile vestice ale Uniunii Sovietice, Europei și părțile estice ale Americii de Nord. Suprafețe mari din Ucraina, Belarus și Rusia au fost puternic contaminate, fiind evacuate aproximativ 336.000 de persoane.

Raportul Forului Cernobîl din anul 2005, condus de Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a atribuit 56 de decese directe (47 de lucrători și 9 copii cu cancer tiroidian) și a estimat că mai mult de 9 000 de persoane dintre cele aproximativ 6,6 de milioane foarte expuse pot muri din cauza unei forme de cancer. Raportul a citat 4 000 de cazuri de cancer tiroidian între copiii diagnosticați în 2002.

Deși în Zona de Excludere a Cernobîlului anumite zone restrânse vor rămâne închise, majoritata teritoriilor afectate sunt acum deschise pentru stabilizare și activitate economică

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.11.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Război și Pace, Stra...

18.11.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alte alegeri, cam ac...

15.11.2024 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Supărările și demnit...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum credeți, va reuși justiția din R. Moldova să pedepsească persoanele implicate în operațiunea privind cumpărarea voturilor la ultimele alegeri din R. Moldova, cu bani din Federația Rusă?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md