VIDEO // Atac masiv cu drone într-o nouă regiune rusească: Momentul în care o dronă ucraineană lovește un bloc în orașul Saratov din Rusia
Case au fost avariate şi zborurile au fost restricţionate în regiunea rusă Saratov ca urmare a unui atac cu drone al Ucrainei în care a fost rănită o femeie, au anunţat luni, 26 august, oficiali ruşi, potrivit Reuters.
Un complex rezidenţial din oraşul Saratov a fost avariat de resturile căzute de la dronele distruse de sistemele de apărare aeriană ale Rusiei, a precizat guvernatorul regional Roman Basurgin pe aplicaţia de mesagerie Telegram.
„O femeie a fost spitalizată în stare gravă”, a spus Basurgin. „Medicii luptă pentru viaţa ei”, citează ziare.com.
Ministerul rus al Apărării a anunţat că sistemele sale de apărare aeriană au distrus nouă drone deasupra regiunii Saratov, care se află la aproximativ 900 de kilometri de graniţa cu Ucraina.
Agenţia RIA din Rusia notează că zborurile au fost restricţionate pe aeroportul regional Saratov.
Rusia are o bază militară de bombardiere strategice în Engels, în regiunea Saratov, pe care Ucraina a atacat-o de numeroase ori de când Moscova şi-a lansat invazia la scară largă în februarie 2022.
Nu există deocamdată informaţii cu privire la pagubele de la bază sau la amploarea atacului ucrainean asupra regiunii, care se află la câteva sute de kilometri de graniţa cu Ucraina.
O înregistrare video postată pe Telegram de canalul rusesc de ştiri SHOT a arătat ceea ce a identificat ca fiind o clădire rezidenţială înaltă din Saratov, cu o latură avariată şi mai multe ferestre sparte pe trei etaje.
Aditivul alimentar E171, folosit în mod special în paste tartinabile, supe, sosuri pentru salate sau suplimente alimentare, interzis în R. Moldova, la fel ca în UE: ANSA sporește controalele
CSE, măsuri URGENTE pentru a nu admite deconectarea energiei electrice după 1 ianuarie 2025. Unele întreprinderi își vor schimba PROGRAMUL de lucru, iar administratorii clădirilor publice și unităților comerciale vor limita iluminatul cu 30%
Îndemnul Maiei Sandu pentru cetățenii R. Moldova, în contextul situației de pe piața energetică: „Mici schimbări în obiceiurile noastre zilnice pot avea un impact mare – ne ajută să economisim energie și să reducem costurile”