Victoria lui Trump, sub semnul întrebării: Membri ai Colegiului Electoral cer informaţii despre ingerinţele ruse înainte de votul pro -Trump
Zece membri ai Colegiului Electoral - structura federală ce va trebui să confirme victoria lui Donald Trump în scrutinul prezidenţial - cer oficial un raport al serviciilor secrete despre influenţa pe care ar fi avut-o serviciile secrete ruse în campanie, iniţiativa fiind susţinută de Hillary Clinton.
În urma votului din 8 noiembrie, Colegiul Electoral Federal, format din 538 de membri, urmează să se întrunească pe 19 decembrie pentru desemnarea preşedintelui Statelor Unite, un vot considerat o formalitate.
Pe fondul informaţiilor privind presupusa implicare a serviciilor secrete ruse în campania electorală prezidenţială, zece membri ai Colegiului Electoral au cerut oficial luni un raport al serviciilor de informaţii despre presupusa influenţă exercitată de Rusia, relatează site-ul Politico.com.
Într-o scrisoare trimisă lui James Clapper, directorul Serviciilor de Informaţii americane, electorii - nouă democraţi şi un republican - argumentează că au nevoie de informaţii înaintea votului din 19 decembrie.
„Electorii vor să ştie din partea comunităţii de informaţii dacă există anchete în curs privind legăturile dintre Donald Trump, echipa sa de campanie sau asociaţi, cu ingerinţele Guvernului rus în scrutin, scopul investigaţiilor, cât de departe au mers aceste investigaţii şi cine a fost implicat în ele. De asemenea, cerem o informare despre toate concluziile investigaţiilor, dat fiind că aceste lucruri au efect direct asupra factorilor centrali ai procesului nostru deliberativ în evaluarea dacă domnul Donald Trump este potrivit pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite”, au scris electorii.
Sursa: gandul.info
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți