Vicepreședinta PAS, Olesea Stamate, a explicat de ce NU a votat pentru ridicarea imunității Marinei Tauber: „De fiecare dată am votat pentru ridicarea imunității, atunci când procurorul general a venit cu un dosar bine pregătit și cu argumente”
Vicepreședinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), deputata Olesea Stamate, este convinsă că Parlamentul R. Moldova nu trebuia să-i ridice pentru a noua oară imunitatea Marinei Tauber, vizată într-un dosar privind amestecul în înfăptuirea justiției, deoarece faptele imputate de procurorul general interimar, Ion Munteanu, nu ar fi serioase pentru o cauză penală.
Potrivit Olesei Stamate, care a fost unicul deputat de la PAS ce nu a votat pentru ridicarea imunității Marinei Tauber, în acest caz se putea de aplicat o amendă usturătoare apropiatei lui Ilan Șor.
„Acțiunile deputatei Marina Tauber trebuie sancționate, la fel ca și în cazul altui cetățean care a încalcă legea și perturbă activitatea instanțelor de judecată. Doar că, din punctul meu de vedere, aceste acțiuni urmau să fie sancționate contravențional, nu penal. Există articole în Codul contravențional care permit acest lucru. Se sancționează rapid, eficient. Dacă sancțiunea este mică, atunci se poate de discutat, de văzut. Este ca și cum Poliția a oprit un cetățean cu alcoolemie de 0,15, care-i clar contravențional, dar nu penal”, a declarat marți-seară Olesea Stamate, în cadrul emisiunii „Rezoomat”, de la Rlive TV.
În același context, Stamate a menționat că această cauză penală nu ar fi fost tocmai bine pregătită de procurori. „De fiecare dată am votat pentru ridicarea imunității, atunci când procurorul general a venit cu un dosar bine pregătit și cu argumentele necesare pentru ridicarea imunității. În cazul de față, eu mi-am expus părerea vizavi de ceea ce i se impută acum doamnei Tauber și am decis să am poziția mea”, a subliniat deputata PAS.
Deputata Marina Tauber a fost lipsită pe 14 martie de imunitatea parlamentară, fiind acuzată de amestec în înfăptuirea justiției. Legislativul a aprobat decizia de ridicare a imunității cu votul a 57 de aleși ai poporului din majoritatea parlamentară PAS. În opinia procurorului general interimar, Ion Munteanu, deputata Tauber ar fi încălcat legea atunci când a intrat în sala de şedinţe a instanţei de judecată care urma să dicteze un verdict în privința fugarului Ilan Șor şi a periclitat activitatea magistraților folosind un megafon.
Menționăm că Parlamentul i-a retras imunitatea Marinei Tauber pentru a noua oară. Într-un caz, aceasta a fost scoasă de sub urmărire penală, cinci cauze penale sunt expediate în instanța de judecată, iar trei cauze sunt la faza de urmărire penală.
Candidatul PNL la funcția de PREȘEDINTE al României, Nicolae Ciucă, despre escaladarea războiului din Ucraina, cum ar sprijini R. Moldova și dacă ar da ordinul Armatei Române: „Vă ordon, treceți Prutul”
Dosarul „INTERPOL”: Sechestre de 11 milioane de lei aplicate de ARBI
Ultimul sondaj privind prezidențialele din România: Ciucă, singurul candidat ce are șanse să îl depășească pe Simion pentru turul 2