Vezi ce alimente şi băuturi au EFECT termogenic
Vremea extrem de rece ne tentează să dăm iama la rafturile cu ceaiuri sau cafea, pentru a ne prepara licori fierbinţi ce ne încălzesc corpul, însă există multe alte alimente ce pot creşte temperatura internă.
Deşi ai fi tentat să crezi că alimentele bogate în calorii sunt indicate în această perioadă rece, află că doar cele sănătoase, bogate în nutrienţi şi antioxidanţi, au efecte termogenice reale asupra corpului.
Descoperă în galeria foto de mai jos 10 alimente şi băuturi care îţi încălzesc corpul în timpul iernii!
OVĂZ - este bogat în fibre, ţine foamea la distanţă şi conţine betaglucan, o substanţă care reduce nivelul colesterolului „rău” din sânge. Consumă-l la micul dejun, în combinaţie cu unt de arahide şi bucăţi de fructe proaspete.
CIOCOLATĂ CALDĂ - încearcă să o prepari acasă, din ciocolată cu conţinut de minimum 70% cacao. Antioxidanţii din boabele de cacao te feresc de virusurile care cauzează răceala.
SUPĂ DE FASOLE BOABE - nimic nu se compară cu o supă fierbinte în zilele reci de iarnă. Fasolea boabe este bogată în fier şi zinc, minerale despre care s-a demonstrat că ameliorează simptomele virozelor.
VARZA DE BRUXELLES - este bogată în vitamina C şi fibre, ajutând la eliminarea senzaţiei de foame şi la întărirea sistemului imunitar.
SUPĂ DE DOVLEAC - această legumă abundă în vitamina A şi carotenoizi, precum licopenul şi betacarotenul, care luptă cu infecţiile din organism.
TOCĂNIŢE CU ARDEI IUTE - capsaicina din ardeii iuţi accelerează procesul de ardere a grăsimilor şi conferă efect termogenic corpului.
PASTĂ DE AVOCADO - grăsimile sănătoase din avocado sunt indicate atât pentru cei care sunt la cură de slăbire, cât şi celor care doresc să îşi menţină sănătatea inimii. În plus, acestea ţin de foame şi dau corpului senzaţia de bine.
CEAI DE GHIMBIR - este cel mai indicat ceai pentru cei care se plâng de temperaturile scăzute. Pe lângă efectul de încălzire a corpului, ceaiul de ghimbir accelerează arderea grăsimilor şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină.
MERE COAPTE CU SCORŢIŞOARĂ - un desert specific sezonului rece, cu un gust desăvârşit. Adaugă în mere câteva bucăţi de nuci şi presară puţină scorţişoară. Merele sunt bogate în fibre, nucile au cantităţi mari de acizi Omega-3 (care stimulează circulaţia sângelui), iar scorţişoara are efecte antimicrobiene şi antivirale, care te feresc de răceală şi gripă.
CARTOFI DULCI LA CUPTOR - sunt bogaţi în vitamina A, fibre, calciu, potasiu şi fier, nutrienţi care contribuie la întărirea sistemului imunitar. În plus, au foarte puţine calorii, deci pot fi consumaţi şi dacă ţii dietă.
Sursa: csid.ro
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”