Vezi 20 de MOTIVE ca să mănânci mere
De obicei, fructele şi legumele pe care le găsim în supermarketuri au etichete ce conţin nişte coduri. Extrem de importante pentru sănătatea noastră, dar despre care nu cunoaştem mai nimic…
Astfel, orice număr care începe cu cifra 9 înseamnă că produsul etichetat astfel este organic. Mai precis, solul utilizat pentru cultivarea şi creşterea produsului respectiv nu conţine deloc pesticide, îngrăşăminte, chimicale şi antibiotice.
Nu lăsa nicio zi să treacă fără un singur măr, nu o să-ți pară rău!
Poate că am mai auzit pe ici, pe colo care sunt motivele pentru care consumul de mere zilnic este perfect pentru organism, însă le-am asimilat mai greu, neavând o imagine de ansamblu. Între „îmi place, dar parcă nu îmi place” ce face diferența? Ce mă poate determina să iau mai mult în seamă partea „îmi place” ...poate urmâtoarele 20 motive?!
1. Te pune la adăpost de Alzheimer și Parkinson - protejează celulele nervoase din creier de aceste afecțiuni.
2. „Antidot” pentru fumătoare - se pare ca mărul, prin conținutul ridicat de flavonoide, protejează organismul de efectele nicotinei.
3. Protecție UV - este un puternic protector împotriva nocivelor raze ultiaviolete, tot datorită flavonoidelor, mai exact al efectului antioxidant al acestora. Dar atenție, numai consumate cu tot cu coajă, pentru că acolo stau de fapt cele mai multe flavonoide.
4. Plămâni puternici și sanatosi - cine consumă cel puțin 5 mere pe săptămână, „deține” și plămâni mai puternici și sănătoși, mărul având un temeinic rol de a reduce riscul apariției bolilor respiratorii.
5. O inimă sănătoasă! - persoanele care consumă foarte des flavonide (din fructe și legume, deci și din măr) au un risc mai mic de a suferi de boli cardiovasculare, și scade radical incidența atacurilor de cord.
6. Un ajutor de nădejde în slăbit! - prin conținutul nutritiv de care dispune, mărul devine unul dintre cei mai buni aliați ai dietelor: nu au multe calorii, nu cresc deloc colesterolul „rau”, dau senzația de sațietate.
7. Ocolește cancerul colorectal cu doar un măr pe zi! - Secretul? Aceleași flavonoide - un miracol de compus chimic cu efecte benefice multiple conținut de mere.
8. Un măr pe zi spune „nu” diabetului - reduce cu până la 27% riscul de a face diabet.
9. Merele amelioreaza efectele astmului.
10. Oase de neclintit - mărul întărește oasele și are acest efect special mai mult asupra femeilor, protejându-le de osteoporoză, datorită conținutului de floridzin.
11. Fără cancer de sân - un consum zilnic de mere reduce substanțial riscul apariției acestui tip de cancer, stopând cu mult înmulțirea celulelor canceroase.
12. Întărește sistemul imunitar - și te protejează astfel de boli diverse, prin conținutul ridicat de vitamina C.
14. Ajută în problemele de colesterol - cum? Favorizând colesterolul bun și diminuându-l pe cel nociv, datorită conținutului de fenoli.
15. Nici dinții nu scapă de efecte! - merele previn degradarea dinților și infecțiile gingivale - sucul merelor are proprietăți care pot omorî peste 80% dintre bacteriile din gură;
16. Protejează împotriva infecțiilor urinare - cel care are acest rol magnific este acidul tanic, conținut de micul, dar miraculosul fruct.
17. Longevitate fără dar și poate! - da, datorită conținutului mare de antioxidanți, merele ajută la protejarea împotriva multor tipuri de boli și odată cu aceasta la prelungirea vieții și are efecte anti-aging și asupra pielii.
18. Vitaminele și antioxidanții ajută vederea, mai ales la maturitate!
19. Sunt o bogată sursă de acid folic, ajutând astfel și la prevenirea serioaselor probleme la naștere!
20. Elimină mercurul din organism! - datorită pectinelor conținute de mere, merele absorb mercurul (nociv în cantități excesive și pe care-l putem asimila inclusiv din alimentație) și îl și elimină din organism.
Sursa: feminis.ro
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți