Veste bună pentru AGRICULTORII din R. Moldova. Guvernul de la București a aprobat oferirea a 6 000 de tone de motorină fermierilor afectați de secetă: „Noi vom monitoriza distribuirea echitabilă a acesteia”
Guvernul de la București condus de premierul Florin Cîțu a aprobat alocarea a 6 000 de tone de motorină, cu titlu gratuit, pentru agricultorii din R. Moldova, afectați în anul trecut de o secetă fără precedent. Acest ajutor umanitar a fost acordat în conformitate cu înțelegerile dintre președinții Klaus Iohannis și Maia Sandu, la care s-a ajuns în cadrul vizitei oficiale a șefului staturlui român la Chișinău, la finele anului trecut.
„Ne bucurăm de această veste bună pentru țara noastră - ca urmare a înțelegerilor pe care le-am avut cu domnul Iohannis, Guvernul României a aprobat acordarea ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, pentru R. Moldova, destinat susținerii agricultorilor afectați de secetă. Le mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest ajutor de 6 000 de tone de motorină, în special președintelui Klaus Iohannis și prim-ministrului Florin Cîțu. Urmează să fie implementate toate procedurile necesare ca motorina să ajungă la agricultori. Noi vom monitoriza distribuirea echitabilă a acesteia”, a scris Maia Sandu într-o postare pe Facebook.
De menționat că președintele Iohannis a anunțat, pe 29 decembrie 2020, un pachet de sprijin pentru cetățenii R. Moldova, în cadrul vizitei sale în R. Moldova, la câteva zile după învestirea Maiei Sandu în funcția de șef al statului.
Mai exact, Klaus Iohannis anunța extinderea valabilității acordului care prevede acordarea unui grant în valoare de 100 de milioane de euro pentru R. Moldova, trimiterea la Chișinău a 200 de mii de doze anti-COVID-19, dar și 6 000 de tone de motorină pentru agricultori.
Dosarul „INTERPOL”: Sechestre de 11 milioane de lei aplicate de ARBI
Ultimul sondaj privind prezidențialele din România: Ciucă, singurul candidat ce are șanse să îl depășească pe Simion pentru turul 2
VIDEO // Marcel Ciolacu anunță construcția unei linii de cale ferată cu ecartament european între Iași și Chișinău: Ar fi începutul modernizării infrastructurii feroviare din R. Moldova