VERDICT // Crimă. Condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea jurnalistei Kim Wall
Inventatorul danez Peter Madsen a fost condamnat la închisoare pe viață în procesul în care era cercetat pentru uciderea jurnalistei Kim Wall, scrie BBC. Crima a avut loc pe submarinul construit de danez.
Inventatorul danez Peter Madsen, în vârstă de 47 de ani, a ucis-o pe jurnalista Kim Wall în august 2017. Acesta i-a secționat trupul și a aruncat-o apoi în mare pe femeia de 30 de ani. Cadavrul acesteia a fost găsit câteva zile mai târziu, provocând o undă de șoc în Danemarca. Wall urcase pe submarinul pe care bărbatul l-a construit singur pentru a-i lua un interviu.
Madsen a recunoscut că i-a secționat trupul lui Wall și că a aruncat-o în apă, însă a negat acuzația de crimă cu premeditare. Procurorii au scos însă la iveală faptul că Madsen a planificat uciderea femeii. Avea de gând fie să o sufoce, fie să-i taie gâtul.
În cadrul procesului care a început la Tribunatul din Copenhaga, procurorii au dezvăluit că au găsit 41 de imagini cu femei spânzurate și alt conținut violent în care sunt prezentate crime ale unor femei și a câtorva bărbați. De asemenea, au găsit căutări pe internet din 2011 după cuvintele „decapitări reale”, „stabby stabby” (n.r. - un diminutiv al verbului „to stab” = a înjunghia) sau „video-uri cu sinucideri”.
Detectivi care se ocupă de caz au făcut și alte descoperiri îngrozitoare. O serie de căutări pe internet i-au dus către materiale intitulate „decapitarea unei femei mexicane”, „decapitarea unei femei în Mexic” și „femeie în agonie în timp ce este decapitată încet cu un cuțit mic”.
În laptopul acestuia, criminaliștii au mai găsit materiale video animate în care sunt înfățișate decapitări ale unor femei dezbrăcate, o femeie care este arsă pe rug sau bărbați trași în țeapă.
Poze cu femei spânzurate și texte despre procedeul de tragere în țeapă au fost prezentate drept dovezi judecătorilor.
Detectivii au studiat și telefonul mobil al inculpatului, unde au descoperit alte căutări șocante.
Cadrele didactice din Chișinău își vor primi salariile! Ministerele Educației și Finanțelor au găsit, împreună cu Primăria Chișinău, 209 milioane de lei
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană
INTERVIU // Iurie Ciocan, pentru Gândul: „Președintele României trebuie ales inclusiv cu un suport masiv din partea cetățenilor români din R. Moldova”